Vijesti 28.01.2016.

Čedomorstvo u Doboju: Majka otkriva gdje je zakopala bebu

ČITANJE: 3 minute
cedomorstvo doboj
Skeletni ostaci novorođenčeta koje je pod pritiskom majke ubila Sanja Bogojević (26) iz Trnjana, kod Doboja, još nisu pronađeni, i ona će iz ustanove za mentalno zaostale u FBiH, u kojoj se trenutno nalazi, biti dovedena u selo kako bi istražiocima pokazala mjesto gdje je bacila bebu.

Ostaci dvije bebe koje je takođe rodila, a koje je usmrtila njena majka Vojkana (54), pronađeni su na njivi u blizini njihove kuće, na mjestu gdje je i navela da se nalaze.

Kada se kompletiraju skeletni ostaci sve tri bebe, oni će biti upućeni na DNK analizu u Banjaluku kako bi se utvrdilo da li su Rade Bogojević iz Trnjana, Žarko Cvijetić iz Skugrića i Vid Janković iz Dugog Polja, osumnjičeni za obljubu nad nemoćnim licem, zaista i očevi novorođenčadi.

Patolog Ljubomir Curkić rekao je da su juče pregledana dva ekshumirana skeleta, za koja se pretpostavlja da su novorođenčad koje je usmrtila njihova baka. Curkić je naveo da su pregledana dva kompletna skeleta bez mekih tkiva, na kojima nisu uočeni tragovi povreda, ali se ne može isključiti mogućnost da je smrt nastupila gušenjem.

Iako je istražiocima pokazala lokaciju gdje je bacila novorođenčad, Vojkana, prema nezvaničnim informacijama, nije priznala da im je presudila, nego samo da je kćerki pomogla da se porodi.

Sanja Bogojević je rodila dva dječaka i djevojčicu, i to 2011, 2013. i 2015. godine. Otac prvog djeteta je navodno Vid Janković iz Dugog Polja, koji ju je upoznao u Trnjanima gdje je dolazio zbog djevojke koju je imao u tom selu. On negira da je imao seksualni odnos s njom, tvrdeći da su “samo popili kafu”. Sanja je, navodno, ustvrdila da je spavala s njim i da su komunicirali putem mobilnog. Da je imao seksualni odnos sa djevojkom priznao je Žarko Cvijetić iz Skugrića, sa kojim se takođe dopisivala mobilnim telefonom, ali se, navodno, nije mogla sjetiti ko joj je dao njegov broj.

Rade Bogojević iz Trnjana, koji joj je blizak rođak i živi nedaleko od njene kuće, ne samo da je negirao da je imao odnos sa djevojkom, nego je kazao da je nesposoban za tako nešto.

Dvije bebe Bogojevićeva je rodila u kući, jednu u štali, a plač jedne bebe čuo je i njen dvanaestogodišnji brat, koji je ušavši u kuću čuo da se u sobi na spratu nešto dešava, ali ga je sestra ubijedila da je čuo lavež psa.

Iako se sumnjalo da je djevojka žrtva incesta i seksualnog zlostavljanja, to još nije potvrđeno, ali navodno izmještanju djevojke iz porodice najviše se protivio njen otac Milivoje, koji je medijima ranije izjavio da nije znao da mu je kćerka trudna, niti da je njegova supruga ubila dvije od tri bebe koje je rodila.

Vojkani, kao i trojici uhapšenih muškaraca, određen je jednomjesečni pritvor.

(NN)