Vijesti 27.01.2022.

ČEGAR: Ko je Čampara da sa mnom ispira usta, on je grobar federalne policije

ČITANJE: 2 minute

Zoran Čegar, zamjenik komandanta Specijalne jedinice FUP-a, u razgovoru za Nova BH kazao je da se ne boji sankcija, a indirektno je optužio federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljošu Čamparu da stoji iza incidenta koji je zabilježen 10. januara kada je Čegar nekoliko puta ošamario muškarca na jednom sarajevskom parkingu.

Čampara je danas poručio kako Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuju svaki vid policijske brutalnosti, prenosi N1.

“Zgroženi smo snimkom koji su jučer objavili bosanskohercegovački mediji, a na kojem se vidi eklatantan primjer policijske brutalnosti i teške zloupotrebe uniforme Federalne uprave policije od strane načelnika Sektora uniformisane policije FUP-a Zorana Čegara”, naveo je Čampara.

Pozvao je zamjenika direktora FUP-a Ensada Kormana da “stane u zaštitu integriteta policije u Federaciji BiH” i naredi suspenziju Čegara.

Na drugoj strani, Zoran Čegar je odbacio navode u vezi sa suspenzijom i kazao je kako mu je nepojmljivo da Čampara s njim “ispire usta”.

“Ko je Čampara da nekog uzima u usta. Meni je nepojmljivo da on sa mnom ispire usta. Mislite da ću se nekome pravdati zbog nekog dilera i narkomana”, jasan je bio poznati sarajevski policajac.

Još jednom je ponovio da ne očekuje suspenziju.

“Ko najavljuje suspenziju, Aljoša Čampara? On je grobar federalne policije. Izvadite mu krv i dlaku, uzmite mu mokraću! Pogledajte šta je čovjek uradio za dva mandata u FUP-u i još uzima platu na pet mjesta. Kaže – mi ćemo imati rezervni sastav policije. Što onda meni obara konkurs za 70 momaka koji mi trebaju k'o hljeb? Zašto? Zato što nisam primio njegove kriminalce. Dok sam ja ovdje neće proći”, poručio je Zoran Čegar.

“Ko će podnijeti sankcije protiv mene? Zašto? Što mi je narkoman psovao majku. Nisam ja portir sa kapije”, kazao je na kraju razovora za Nova BH.

(SB)

Oznake: Zoran Čegar