Vijesti 18.07.2020.

ČEKA IZRUČENJE: Osumnjičeni za ubistvo u Crnoj Gori uhapšen u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Nikola Ivović iz Crne Gore, koji je osumnjičen za ubistvo Stefana Šarovića u Herceg Novom, uhapšen je u Palama, saznaju “Nezavisne” .

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, radeći na rasvetljavanju krivičnih djela teških ubistava u vezi sa organizovanim kriminalom, izvršenih na području Republike Srpske i regiona uhapsili su Ivovića”, rekli su “Nezavisnim” iz MUP-a Srpske.

Ivović je osumnjičen za teško ubistvo počinjeno 6. juna 2019. godine u Herceg Novom.

Za Ivovićem je, zbog ovog zločina, NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu.

Tokom hapšenja Ivovića, kako saznaju “Nezavisne novine”, kod njega su pronađeni dokumenti Slovenije za koje se sumnja da su falsifikovani, kao i manja količina marihuane.

Podsjećamo da su 26. juna 2019. godine na području PU Istočno Sarajevo, policajci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske uhapsili Dušana Šilja, osumnjičenog da je, zajedno sa Ivovićem, učestvovao u teškom ubistvu Šarovića.

“Nakon kriminalističke obrade koja će biti izvršena u prostorijama Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjaluci, lice N.I. će biti predato u nadležnost Tuzilaštva BiH i Suda BiH radi procedure ekstradicije za Crnu Goru”, rekla je za “Nezavisne” Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske.

(SB/banjaluka.net)

Oznake: Pale