Vijesti 10.04.2016.

Čeka se izručenje mladića iz Crvenke: Naveo da nema ništa sa ubistvom pjevačice

ČITANJE: 1 minuta
nebojsa-rojko
Istraga o ubistvu pjevačice Jelene Marjanović je i dalje u toku, a policija očekuje da dobije više detalja od mladića iz Crvenke uhapšenog u Brčkom.

Nebojša Rojko je pobjegao iz Srbije i bez dokumenata prešao u Bosnu i Hercegovinu pošto su pripadnici policije upali u kuću njegove porodice u naselju Crvenka, izvršili pretres i priveli na informativni razgovor njegovog brata Igora.

I tada je navedeno da Igor nije osumnjičen za ubistvo pjevačice, kao i da je priveden na saslušanje u svojstvu građanina, međutim njegov brat je pobjegao i za njim je potom započeta potraga.

Kako su prenijeli beogradski mediji u subotu, Nebojša Rojko je uhapšen u brčanskom prigradskom naselju Grbavica, potom je priveden u prostorije policije Brčko distrikta, a onda predat Službi za poslove sa strancima BiH.

“Večernje novosti“ nezvanično saznaju da je uhapšen u kući jednog bliskog rođaka, nije pružao otpor pri hapšenju jer je, prema riječima očevidaca, bio pod jakim uticajem narkotika.

Beogradski list dodaje i da je Rojko uhapšen bez ikakvih dokumenata, što će olakšati njegovu ekstradiciju u Srbiju, a navodno je preko prijatelja uputio poruku policiji da će se predati i da nema ništa sa ubistvom pjevačice.

(ATV)