ČELENDŽ KUP Borac opet u Evropi, želi uspješan start

Rukometaši Borca za vikend dočekuju azerbejdžanski Baku u drugom kolu Čelendž kupa. Mečevi se igraju u dvorani Borik od 19 časova a Baku će nominalno u prvom meču biti domaćin.

-Lijepo je opet igrati evropske utakmice. Mnogo naših mladih igrača nije igralo ovakve mečeve. Mislim da imamo dobre šanse. Favoriti smo jer smo domaćini a oni imaju prednost jer znaju više od nas. Imaju 4 reprezentativca uz po jednog Rusa i Ukrajinca. Prva utakmica će biti teža jer su nam nepoznanica. Oni nisu laici a vidjećemo sutra kakvi su. Poraz na startu lige nije ostavio traga i nadam se boljem izdanju za vikend – rekao je trener Bojan Unčanin.

Golman Arman Beširović neće sigurno biti u timu, dok je i dalje neizvjestan nastup Srđana Mijatovića.

Krilo Bojan Rađenović želi da na otvaranju sezone pred domaćim navijačina krene pobjedom.

-Sigurno da nam ove utakmice puno znače a želimo pobjede kako bi digle samopouzdanje. To što ne znamo o njima će nas natjerati da budemo oprezni od starta i maksimalni. Mislim da će presuditi naše iskustvo i individualni kvalitet- poručio je Rađenović.

U klubu su posebno zadovoljni odzivom drugih klubova, pa su dolazak na tribine najavili plivači Olimpa, košarkaši u kolicima Vrbas, fudbaleri Borca te još mnogi drugi klubovi.

(Srpskainfo)

RADOJIČIĆ SA KORMAKOVOM Realizovano više zajedničkih projekata

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora SAD u BiH Marin Kormak i zahvalio joj na višegodišnjoj saradnji u okviru koje je u Banjaluci realizovano više projekata, zahvaljujući USAID-u i američkoj Ambasadi. “Najveći projekat su ulaganja u Ramićima, čime je omogućeno da veći broj poslovnih subjekata uđe u Poslovnu zonu”, naveo

Soliteri na tri lokacije u centru Banjaluke?

Bilo je mnogo debate u vezi sa soliterima na području grada i u Prijedlogu odluke o donošenju regulacionog plana dijela centralnog područja ostala je mogućnost da se na barem tri zone u gradu izgrade soliteri. Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice Kolegijuma Skupštine grada, posljednje u ovoj godini, i naglasio da solitere imaju