Sport 16.11.2018.

ČELENDŽ KUP Borac u Vogošću ide po pozitivan rezultat

ČITANJE: 2 minute

Novi trener rukometnog kluba Borac Mtel Mirko Mikić imaće debi na klupi u prvom meču trećem kola EHF Čelendž Kupa protiv Vogošće.

Dosadašnji sportski direktor je odlično upoznat sa kvalitetom rivala jer je već jednom mijenjao bivšeg trenera Bojana Unčanina. U prvenstvu Borac je slavio sa 32:28 i pri tome odigrao i najbolji meč sezone.

-Ne plašim se izazova, znam na čiju klupu sjedam i šta se od mene očekuje. Imao sam tri dana rada sa igračima a vodio sam ekipu upravo na meču protiv Vogošće u prvenstvu zbog problema koje je imao Bojan Unčanin. To će mi olakšati pripremu meča. Naravno kolega na drugoj strani Danijel Riđić možda spremi i neko iznanađenje ali ne može za pet dana da promijeni stil igre. Biću zadovoljan svakim rezultatom ako nakon meča moja ekipa pokaže da je pružila maksimum. Čak i u slučaju poraza ako protivnik bude bolji a mi odigramo koliko smo mogli. Naravno, mi ćemo ići na pobjedu. Mislim da ova ekipa može puno bolje da igra, posebno u napadu. Mi smo dali u posljednja dva meča 20 i 22 gola što je premalo i nastojali smo to malo korigovati-rekao je Mirko Mikić, novi trener banjalučkog tima.

Njemu će u radu pomagati Aleksandar Međedović i Goran Garić, a Mikić ističe da nije opterećen pritiskom niti činjenicom koliko će ostati na klupi.

Bek Stefan Miljković ističe da očekuje kvalitetan meč.

-Očekujemo da u prvom duelu ostvarimo pozitivan rezultat Igrali smo sa njima i ostvarili pobjedu , dobro smo se spremali tokom sedmice i sad želimo da u prvom meču ako bude moguće izborilo pobjedu ili remi- rekao je Miljković.

Banjalučani će u prvom meču gostovati. Duel je sutra u 17 časova a sudiće ga Holanđani Rud i Pol Gerets.

(Srpskainfo)