Vijesti 17.06.2016.

Čelinčanin spasio dječake iz nabujale rijeke u Italiji

ČITANJE: 2 minute

Milan Crnić (42) iz Čelinca, koji živi i radi u italijanskom gradu Trevizo, iz nabujale rijeke Sernalje spasio je dvojicu dječaka.

O ovom hrabrom čovjeku pišu i mediji u Italiji nazivajući ga herojem, a za “Nezavisne” je ispričala Milanova sestra Milanka Vujičić da je on bio sa kćerkicom na obali rijeke kada je jedna žena počela da doziva pomoć jer su se njeni mališani našli u bujici vode.

“Iznenada je naišla bujica vode, tako da su se dječaci našli usred nje. Ne znam s kime je on ostavio svoju djevojčicu, ali je otplivao do njih, spasio djecu i na nekom ostrvcetu čekao helikoptere i vatrogasce i ohrabrivao dječake”, priča ponosna sestra Milanka Vujičić.

Kaže nam  da se s njim nakon ovoga događaja nije direktno čula, te da je to sve saznala od kćerke, a kaže da brata očekuje u avgustu, kada će uživo čuti više o spasavanju dječaka i šta se sve konkretno dešavalo. Njegova majka Milja Crnić kaže da Milan sa porodicom u Italiji živi već 18 godina, gdje radi kao kuvar.

Za italijanski list “La tribuna di Treviso” Milan je ispričao da je tog dana sa kćerkicom bio na obali rijeke jer je htjela da baca kamenčiće u vodu. Rekao je da se jedan od dječaka sam iz rijeke uspio vratiti na obalu.

“Jedan se vratio na obalu, ali drugi je ostao zarobljen u vodi. Nisam razmišljao ni časa, otišao sam da ga uzmem. Ali onda se nismo mogli vratiti na obalu, jer ja znam plivati, ali on ne, a voda je još dodatno narasla. Ostao sam s njim dok nisu došli vatrogasci i prenijeli nas na obalu”, ispričao je Crnić za “La tribuna di Treviso”.

Njegova supruga Gordana je za tamošnje medije rekla da je ponosna i da je on naučio plivati u BiH jer je živio blizu rijeke. Podsjećamo, ovo nije jedini hrabrni čin Čelinčana u Italiji, jer je prije deset godina i Dragan Ciganin spasio dvoje djece, ali je on tom prilikom nastradao.

“Čelinačke novine” su  Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine opštine Čelinac predložile da Milanu za ovo humano djelo povodom slave opštine bude dodijeljena plaketa opštine za humanost.

(Nezavisne)