Politika 27.01.2023.

Čengić: Današnje glasanje za Dom naroda BiH pokazatelj velikog nepoštovanja prema SDP-u

ČITANJE: 1 minuta

Delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Irfan Čengić kazao je da SDP nema nijednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te da je današnje glasanje veliko nepoštivanje te partije od ostalih stranaka u koaliciji.

“Trudim se da se ne miješam u proces pregovora. Mi sva mjesta ustupamo drugima da bi imali koaliciju, dok manje stranke iskorištavaju priliku”, kazao je Čengić. U prošlom mandatu su, kazao je, imali jednog delegata, Denisa Bećirovića.

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su članovi Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH, pet Bošnjaka i pet Hrvata.

Procedura izbora je izvršena u nastavku konstitutivne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a sve treba da ovjeri Centralna izborna komisija BiH.

Iz reda Bošnjaka su izabrani: Safet Softić (SDA), Šefik Džaferović (SDA), Džemal Smajić (SBiH), Kemal Ademović (Narod i Pravda) te Dženan Đonlagić (Demokratska fronta).

Pet izabranih Hrvata su: Zlatko Miletić (Za nove generacije), Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić, svi iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, kao i Ilija Cvitanović (HDZ 1990).