Vijesti 13.04.2022.

CENTAR ZA PREDŠKOLSKO VASPITANJE: Dogovor sa dobavljačem, hrana za vrtiće po istim cijenama

ČITANJE: 1 minuta

Isporuka namirnica za pripremu obroka u gradskim vrtićima će se odvijati nesmetano, a dobavljač će isporučivati robu po dosadašnjim cijenama, potvrdila je za Srpskainfo direktorica Centra za predškolsko vaspitanje Jelena Kurtinović.

Kazala je da se roditelji mališana koji pohađaju javne vrtiće ne moraju brinuti i da će njihova djeca i u narednom periodu imati obroke, pišu mediji.

– Uspjeli smo se dogovoriti sa dobavljačem da se roba za pripremu obroka isporučuje po cijenama koje su važile i do sada. Mi ćemo i u narednom vremenu nastaviti komunikaciju, jer moramo imati na umu kretanja na tržištu, na kojem je evidentno da dolazi do porasta cijena životnih namirnica – kazala je ona i dodala da će se sve odluke o ovom pitanju u budućnosti donositi u skladu sa zakonom i u komunikaciji sa Gradom Banjaluka.

Naime, prošle sedmice su se pojavile informacije da bi oko 2.600 mališana koji pohađaju javne vrtiće u Banjaluci mogli ostati bez obroka koje inače imaju u obdaništima.

Prema ranijim izjavama direkotrice Centra Jelene Kurtinović ovoj ustanovi je dobavljač, koji isporučuje namirnice za pripremu dječijih obroka dostavio zahtjev za potpisavanje aneksa ugovora, sa obrazloženjem da po cijenama koje su definisane trenutnim ugovorom ne može isporučivati robu, koju dostavalja Centru za predškolsko vaspitanje.

Nakon višednevnog natezanja preko medija u rješavanje ovog problema se uključio i Grad Banjaluka.

(SB)