Politika 03.04.2018.

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD Fotelja ipak DNS-u?

ČITANJE: 3 minute

DNS bi mogao dobiti natrag mjesto direktora Centra za socijalni rad, koje je izgubio zbog odlaska tri odbornika iz ove stranke, saznaju “Nezavisne”.

Naime, kako nezvanično saznaje list, ako se nedavno osnovana Narodna stranka Ognjena Tadića ujedini, odnosno “utopi” u DNS, Ljubo Ninković i Predrag Vulin, odbornici Narodne stranke, pojačaće redove DNS-a u Skupštini grada.

Time bi, kako saznajemo, DNS imao opet četiri odbornika i stekao pravo da, prema koalicionom sporazumu SNSD-a, SP-a, DNS-a, Ujedinjene Srpske i odbornika iz reda nacionalnih manjina Saše Čudića, traži izgubljeno direktorsko mjesto.

Konkurs za direktora CSR-a, koji je otvoren 23. marta, produžen je do 10. aprila, a gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da se na njega mogu javiti svi koji ispunjavaju uslove.

“Znate cijelu genezu priče o promjeni na čelu Centra za socijalni rad. Nadamo se da ćemo konačno dobiti kvalitetnog kandidata i nemam favorita. Vidjećemo ko će se javiti na konkurs čiji su uslovi rigorozni i prilično su ograničene mogućnosti za samu prijavu”, objasnio je Radojičić.

Dodao je da je Dalila Bojić-Rold, kadar DNS-a, još na mjestu vršioca dužnosti u toj javnoj ustanovi.

Od izvora bliskih DNS-u saznajemo da u toj stranci pregovaraju s Vulinom i Ninkovićem u vezi s prelaskom, te da su spremni da nekome od ova dva odbornika ustupe i mjesto šefa Kluba odbornika Gradskog odbora ove stranke, najvjerovatnije Vulinu.

“Ako DNS dobije još dva odbornika imaće pravo na još jedno direktorsko mjesto. Koalicija će razgovarati o tome šta je moguće. Možda bi najjednostavnije bilo da DNS ponovo dobije izgubljeno mjesto na čelu Centra za socijalni rad, jer je konkurs u toku i ne bi došlo do velikih promjena”, rekao je naš izvor i dodao da DNS sigurno neće raditi na tome da ugrozi koalicioni sporazum.

O mogućnosti prelaska dva odbornika Narodne stranke u DNS nezvanično smo saznali i od izvora bliskih SNSD-u.

“Ako dođe do ujedinjenja, DNS bi imao pravo na još jedno direktorsko mjesto i to najvjerovatnije u CSR-u. Ipak, postoje informacije da ova dva odbornika razgovaraju i sa drugim opozicionim strankama. Vidjećemo šta će izabrati”, kaže naš izvor.

DNS je zbog odlaska tri odbornika iz ove stranke ostao bez dvije direktorske pozicije, i to u CSR i TOBL, ali je tada zadržao dva načelnička mjesta – za prostorno uređenje i boračko-invalidsku zaštitu i trenutno imaju samo jedno direktorsko mjesto u “Depotu”.

Mjesto direktora CSR-a je nakon toga, prema koalicionom dogovoru, pripalo SNSD-u, a TOBL Ujedinjenoj Srpskoj.

Komentar da li će preći u DNS juče nismo dobili ni od Vulina ni od Ninkovića jer se nisu javljali na telefon.

Prijavila se i sestra Trivićeve

Na konkurs za direktora Centra za socijalni rad dosad su se javila dva kandidata.

Prijavili u se Irena Joldžić, koja radi u Tržišnoj inspekciji u Gradskoj upravi, i Vladimir Golubić, koji je zasposlen u CSR-u.

Kako nezvanično saznajemo, Joldžićeva je rođena sestra Natalije Trivić, načelnice Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

(Nezavisne)