Magazin 30.04.2019.

CENTAR ZA ŽIVOTNU SREDINU ORGANIZUJE RADIONICU: Kako da pokrenete inicijativu u svojoj mjesnoj zajednici

ČITANJE: 1 minuta

Centar za životnu sredinu organizovaće dvodnevnu radionicu “(Re)kreacija prostora za motiva(k)ciju”’.

– Ukoliko živite na području Banjaluke, i zanima vas kako da pokrenete inicijativu u svojoj mjesnoj zajednici, naučite nešto više o nekim uspješnim i neuspješnim inicijativama iz Banjaluke, saznate koje su to institucije odgovorne za koju temu, te kako se komunicira s javnošću – ova radionica je pravi događaj za vas- poručuju organizatori.

Aktivnost će početi u subotu, 11. maja, u prostorijama Centra za životnu sredinu, u Ulici Miše Stupara 5, u prijepodnevnim časovima te će se nastaviti i idućeg dana, 12. maja. Za oba dana planirano je da radionica traje do poslijepodnevnih časova.

Pored aktivnosti u Centru, učesnici će biti u prilici i da se upoznaju sa materijom na samom terenu, odnosno na mjestima na kojima su se odvijali neki od najznačajnijih momenata građanske borbe: Nova Varoš, Borik i Rekreativna Zona Banjaluka. Takođe, učesnici će imati priliku i da se upoznaju sa radom udruženja Eko Element iz Bugojna i “Hrabre žene Kruščice” kroz razgovor sa njihovim aktivistima/kinjama, a te aktivnosti će se odvijati u Srpskim Toplicama (na “Vrućici”) i u Krupi na Vrbasu.

Nakon radionice je planirano mentorisanje učesnika koji su zainteresovani da pokrenu neku od inicijativa, te nakon toga će dobiti priznanja/potvrde o učešću na radionici i uspješnoj započetoj ili završenoj inicijativi.

Rok za dostavljanje prijava za radionice je do 8. maja, a sve što trebate je kontaktirati Centar ili poslati popunjenu prijavu na [email protected]

Tokom ovih aktivnosti troškovi prevoza i hrane će biti osigurani od strane Centra za životnu sredinu.

(Srpskainfo)