Vijesti 18.12.2022.

Centralna proslava 9. januara seli se iz Banjaluke u Istočno Sarajevo

ČITANJE: 1 minuta

Centralna proslava Dana Republike Srpske, 9. januara, iz Banjaluke će sljedeće godine biti prebačena u Istočno Sarajevo. Svečani defile koji je ranijih godina organizovan na banjalučkim ulicama, sada je planirano da se 9. januara upriliči na ulicama Istočnog Sarajeva.

Na inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je ujedno i predsjednik Odbora za proslavu Dana Republike Srpske, ove godine svečani defile organizujemo u Istočnom Sarajevu – rekao je gradonačelnik Ljubiša Ćosić.

Na pitanje da li očekuju žestoke reakcije iz Sarajeva zbog ovog poteza, Ćosić je rekao da nema potrebe za bilo kakvim reakcijama, prenosi Srpskainfo.

Radi se o proslavi dana koji 98 odsto stanovnika Republike Srpske prihvata. Prema tome, što se tiče naših komšija iz Sarajeva, dobrodošli su da prisustvuju i pogledaju defile, kao i svi ostali dobri ljudi koji tog dana budu u Istočnom Sarajevu – dodao je.

Ćosić je kazao i da je riječ o događaju koji je ranijih godina organizovan u mirnom duhu i da tako treba i nastaviti te da nema potrebe dizati tenzije, piše Klix. Svečana akademija biće, kao i ranijih godina, održana u Banjaluci, ali noć ranije.

Oznake: 9. januar