Sport 31.07.2016.

Čeprkalo: Da vidim Felpsa

ČITANJE: 2 minute

Banjalučanin Mihajlo Čeprkalo sa samo 17 godina najmlađi je član olimpijskog Bh tima. Čeprkalo će se takmičiti u disciplini hiljadu i po metara slobodno.

„ Osjećaj je izvanredan. Stvarno kao najmlađi član Olimpijskog tima je velika čast da budem pored svih tih starijih i iskusnijih sportista. Pokazaću da tu pripadam”, rekao je pred polazak u Rio član kluba “22 April” iz Banjaluke.

“ Moja trka je 12 avgusta na 1.500 slobodno. Pokušaću da popravim svoje najbolje vrijeme. Daću sve od sebe i potrudiću se maksimalno. S obzirom da je to diciplina gdje je 40 plivača ispunilo A normu nerealno je da ja sa 17 godina izborim finale. Biću zadovoljan svojim najboljim vremenom. Ja se nadam na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine da će to biti puno bolje”, kaže Čeprkalo.

14

Lični rekord: 15:26,22 minuta

Najbolje u svijetu: 14:34,04 minuta

Najveći uspjeh: četvrto mjesto na EXOF-a

Da će putovati u Rio, saznao je 8. jula kada je stigla potvrda iz Svjetske plivačke federacije da je dobio prednost u odnosu na Ensara Hajdera. Čeprkalo je imao isplivane dvije B norme.

“ Od prošle godine kada sam isplivao B normu spremao sam se kao da ću ići. Bio sam na priprema u Turskoj i Španiji. Pripremali smo se kao da ću učestovati. Eto, osmog jula sam dobio obavještenje da ću ići. Radili smo maksimalno”, kaže Čeprkalo.

Mladi plivač iskoristiće priliku da gleda i ostale sportove na Olimpijskim igrama.

„Gledaću prije svega plivanje. Majkl Felps mi je prvi na redu da ga pogledam. Ovo je njegova posljednja olimpijada i vidjećemo šta može da uradi. Nadam se da će Velja Stjepanović uspjeti doći do medalje kao i moja drugarica Marina Crevar , koja je mlađa od mene . Volio bih da i ona dođe do medalje.Gledaću i vaterpoliste Srbije i košarkaše Srbije i vidjećemo još šta ćemo moći da gledamo”.

Od Olimpijskog komiteta sportisti su dobili upozorenje i kako se ponašati u Brazilu.

„Upozorili su nas da je visok stepen kriminala. Da je puč u njihovoj zemlji. Upozorili su nas da kad napuštamo olimpijsko selo da idemo u grupama. Ali biće vidim veliko obezbijeđenje, tako da ne brinem”.

Zbog Zika virusa mnogi sportisti su odustali od puta u Brazil.

“ Obavijestili su nas iz Olimpijskog komiteta da se čuvamo koliko možemo. Da pokrivamo dijelove tijela i da koristimo sprejeve. Nismo primali vakcine. Mi smo odlučili da ne primamo”, završio je Čeprkalo.

(Mondo)