Sport 30.08.2016.

Čeprkalo više nego zadovoljan plasmanom u Riju

ČITANJE: 2 minute

Olimpijsko iskustvo će Banjalučaninu Mihajlu Čeprkalu (17) ostati u sjećanju do kraja života. Nakon mnogo borbe da obezbijedi odlazak u Rio i povrede ramena neposredno prije Olimijskih igara, uspio je otplivati svoje treće najbolje vrijeme i plasirati se među 40 najboljih plivača u svojoj kategoriji.

“Zadovoljan sam uslovima koje sam imao prije odlaska i mislim da sam imao mogućnosti da se dobro pripremim za trku. Što se tice RS i BiH, pomogli su koliko su mogli, ali i dalje je to malo u odnosu na sredstva koja izdvajamo za pripreme”, govori Čeprkalo za eTrafiku.

Prije nastupa na Olimpijskim igrama imao je tu nesreću da povrijedi rame, pa se morao pripremiti za samo četiri sedmice. Rezultatom 15.31.62 minuta i zauzetom 37 pozicijom od 45 takmičara je više nego zadovoljan.

“Rezultat je super, otplivao svoje treće najbolje vrijeme. Posebno mi je u pamćenju ostalo svečano otvaranje i moja trka, to ću pamtiti uvijek”, kaže on, i dodaje da će iz olipijskog iskustva pokušati izvući sve što može – ugledati se na najbolje i vrijedno trenirati.

Po povratku u rodnu Banjaluku, olimpijcima je priređen doček. Pored Mihajla Čeprkala i Tatjane Đekanović koji su nastupili za BiH, dočekane su Saša Čađo, Brankica Mihajlović, Tijana Bošković i Dragana Stanković koje su nastupale za Srbiju. Tom prilikom moglo se primijetili da je akcenat bio na reprezentativkama Srbije jer su osvojile medalje, dok su bh. sportisti bili zanemareni, a mediji su ih nerijeko nazivali “bh. takmičarima”, a ne olimpijcima, što su rado navodili za takmičarke Srbije. Mihajlo ističe da ga to ne pogađa i da su zalužile takav tretman.

“Ipak, one su osvojile medalju, to je već druga priča. One zaslužuju više”, kaže ovaj skromni mladić, koji za dalje samo najavljuje rad i nada se da neće imati problema sa zdravljem koji bi ga držali van bazena.

eTrafika.net