Politika 05.10.2022.

Ćeranić: Postupci opozicije mogu uticati na destabilizaciju Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić izjavio je da postupci opozicije tokom i nakon izborne noći mogu uticati na destabilizaciju Republike Srpske i ugroziti bezbjednost.
Ćeranić je poručio da sve to podsjeća na kijevski Majdan, ali i na ono što se dešavalo na Trgu Krajine 2018. godine.

“Jedini način da se promijeni vlast su izbori i to demokratski, a to opoziciji u ovom trenutku ne odgovora”, rekao je Ćeranić za RTRS.

Prema njegovim riječima, ambijent tokom izborne večeri u štabu PDP-a odavao je sliku lažne pobjede koju su proglasili.

“Tokom cijele večeri bili su pokisli, ali to im nije značilo puno da idu u avanturu proglašenja pobjede. Da li su sami to smislili ili su se umiješale neke ambasade, to najbolje znaju oni koji su krenuli na ulice da slave pobjedu, koje nigdje nije bilo ni u najavi”, istakao je Ćeranić.

On smatra da građani neće pristati da podrže one koji nisu pravi izborni pobjednici, te da su opozicioni lideri znali da im prijeti poraz, ali su zbog instrukcija koje su došle izvana, glumili pobjedu.

“Oni ne žele priznati stvarnost i ne shvataju da njihovi mentori iz tih stranih ambasada ovakvim istupima žele potpuno urušiti Republiku Srpsku”, kaže Ćeranić.

Komentarišući ponovni izbor lidera DF-a Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, isključivo bošnjačkim glasovima, Ćeranić je rekao da je komično postalo što Komšić dobija glasove iz sredina i gradova gdje gotovo da i nema Hrvata.

“To samo pokazuje koliko je BiH složena i kompleksna država”, zaključio je Ćeranić.