Vijesti 16.03.2021.

ĆERANIĆI USKORO DOBIJAJU NOVI DOM: Višković obećao izgradnju kuće sedmočlanoj porodici

ČITANJE: 1 minuta

Premijer Republike Srpske Radovan Višković posjetio je danas sedmočlanu porodicu Ćeranić u selu Selišta u sokolačkoj Mjesnoj zajednici Sokolovići koja živi u trošnoj kući i obećao im izgradnju nove porodične kuće.

Višković je novinarima rekao da će Vlada izgraditi novu kuću za ovu porodicu uz pomoć sokolačkog Šumskog gazdinstva “Romanija”, koje će pomoći u dijelu izvođenja radova na tom objektu.

“Počećemo sa radovima čim vremenski uslovi dozvole i nadam se da ćemo u narednih dva do tri mjeseca ovoj porodici sagraditi novi dom, uslovan za život petoro djece i njihovih roditelja”, dodao je Višković.

Blaženka Janjušević Ćeranić, majka petoro djece, zahvalila je Viškoviću za obećanu pomoć, dodajući da je premijer i prošle godine novčano pomogao njenu porodicu kada je bilo potrebno, za liječenje njenog muža Koste.

Ona je naglasila da njeno petoro djece živi u veoma teškim uslovima, u kući građenoj 1926. godine, bez kupatila, neuslovnoj za život, ali da su dobri đaci.

Ćeranićeva je rekla da oni nisu u mogućnosti da sebi izgrade novu kuću, ali da su spremni da rade na svom imanju i da izdržavaju porodicu.

(Srna/ N.S)