Vijesti 30.12.2018.

ČESTITKA GRADONAČELNIKA RADOJIČIĆA “Da Banjaluka bude mirna i srećna”

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Igor Radojičić je u idućoj 2019. godini poželio da Banjaluka bude mirna i srećna. 

– Dragi Banjalučani i svi oni koji vole ovaj grad, približava se kraj 2018. godine koja je bila i bogata i burna. Bogata po mnogim događajima u našem gradu i po onome što je gradska administracija i republička vlast radila u komunalnoj infrastrukturi i obrazovanju u sportu, u kulturi i mnogim drugim poslovima i projektima. Isto tako i burna i izazovna godina jer dešavali su se i tužni događaji i izražavanje nezadovoljstva sugrađana – rekao je Radojičić.

Poželio je da u narednoj 2019. godini prvo imamo miran razvoj našeg grada.

– Miran jer smo prošli unazad dvije ili tri decenije kroz veoma teška vremena. Prošli smo kroz ratne događaje, kroz poplave u 2014. godini i razne druge izazove, a proći ćemo i kroz ova vremena. I ne samo mir, našem gradu treba i razvoj. Grad sa 200.000 stanovnika kao što je Banjaluka ima itekakvu šansu. Mi možemo biti i jesmo ponosan glavni grad RS, reginalni centar u koji će dolaziti gosti, ljudi, investitori, turisti i koji će se razvijati. Ovaj grad ima potencijal svojih ljudi i drugih resursa – naglasio je Radojičić.

Pozvao je sugrađane da imaju više međusobnog razumijevanja te da uvažavaju različita mišljenja.

– Na tolerenciji gradimo društvo jer grad koji nema tolerancije ne može normalno da se razvija, kako bi zajedno u 2019. godini radili na mnogo drugih projekata koje smo planirali i zacrtali. Da u našem gradu poboljšamo uslove za saobraćaj, za školovanje, da grad bude bezbjedan i da imamo riješeno pitanje vodosnabdijevanja, te da budemo evropski prepoznatljivi u kulturi i sportu, da budemo turističko mjesto i da imamo više radnih mjesta i da bolje živimo –poručio je Radojičić.