Region 25.12.2022.

Čestitke patrijarha srpskog Porfirija povodom rimokatoličkog Božića

ČITANJE: 1 minuta

Patrijarh srpski Porfirije uputio je danas božićnu čestitku zvaničnicima pravoslavnih crkava – carigradskom patrijarhu Vartolomeju, aleksandrijskom i sve Afrike Teodoru, antiohijskom i sveg Istoka Jovanu, rumunskom Danilu i bugarskom Neofitu, kiparskom i Nove Justinijane Georgiju, atinskom i sve Jelade Jeronimu i tiranskom i sve Albanije Anastasiju, saopšteno je večeras iz SPC.

Patrijarh Porfirije uputio je božićnu čestitku i papi Franji, arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, apostolskom nunciju u Srbiji, nadbiskupu Santa Gangemiju, nadbiskupu beogradskom i predsedniku Međunarodne biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metodija Ladislavu Nemetu, biskupu sremskom Đuri Gašparoviću, biskupu koađutoru sremskom Fabijanu Svalini, biskupu Reformatske Hrišćanske Crkve u Srbiji Beli Halasu, Biskupu Slovačke Evangelističke Crkve a.v. Jaroslavu Javorniku, superintendantu Evangeličke Hrišćanske Crkve a.v. Gaboru Dolinskom.

Patrijarh srpski Porfirije, koji je i administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, uputio je srdačne čestitke vjernicima Rimokatoličke crkve u Sloveniji i Hrvatskoj, nadbiskupu zagrebačkom Josipu kardinalu Bozaniću, predsedniku Hrvatske
biskupske konferencije nadbiskupu zadarskom Želimiru Puljiću i svim članovima Hrvatske biskupske konferencije, kao i predsjednicima, predsednicima parlamenata, premijerima i ministrima nadležnim za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama u Sloveniji i Hrvatskoj.

”Neka radost predstojećeg praznika ispuni duše i srca svih hrišćana kako bismo svi slavili ime Božje u vekove vekova”, navodi se u čestitki patrijarha Porfirija, saopšteno je iz SPC.

(Srna)