Vijesti 20.10.2020.

Četiri godine skupljali sličice, pa nagrade poklonili štićenicima doma “Rada Vranješević”

ČITANJE: 1 minuta

Članovi Facebook grupe “Razmjena sličica Bosna i Hercegovina” Igor Savanović i Mišo Blagojević uručili su krajem prošle sedmice, u ime svih članova grupe, mališanima u Domu Rada Vranješević dvadesetak poklon paketa koje su prethodno razmijenili za popunjene albume “Životinjsko carstvo”.

Kolekcionari i sakupljači sličica okupljeni u ovog grupi dogovorili su se prije četiri godine da sve stare sličice iz ranijih edicija udruže, zajedno popune albume i onda doniraju nagrade, piše mondo.ba.

“Ko ne skuplja, ne zna koliko vremena i strpljenja treba da se popuni jedan album”, kaže uz osmijeh Igor Savanović i dodaje: “Da biste popunili jedan album od 250 sličica potrebno je da pojedete između 400 i 700 čokoladica”.

Ova grupa entuzijasta svojim se hobijem ne bavi zbog nagrada, nego zbog samog procesa popunjavanja albuma, zadovoljstva nakon pronađene rijetke sličice, druženja, razmjene… Zato su odlučili da slatke i zabavne nagrade poklone nekome ko će uživati u njima.

Mališani iz Doma Rada Vranješević su dobili rančeve, čokolade i bombone, ali i društvene igre uz koje će se, sigurni smo, dobro zabavljati. A, ko zna, možda se i među njima krije neki novi sakupljač sličica, mali entuzijasta koji će ovaj zanimljivi hobi proširiti dalje.

(SB/Banjaluka.net)