Vijesti 02.08.2016.

Četiri mjeseca nakon sanacije ulica u Kuljanima puna rupa!

ČITANJE: 2 minute

Iako je sanirana u martu ove godine, glavna saobraćajnica u Prvoj kuljanskoj ulici u očajnom je stanju, a mještani se s pravom pitaju kako je moguće da se četiri mjeseca poslije radova ponovo suočavaju sa odronima i ogromnim rupama.

Mirjana Ribić iz naselja Kuljani u nevjerici priča da su ona i ostali mještani zatečeni stanjem glavne ulice koja je nedavno sanirana.

“Saobraćajnica u glavnoj ulici je blago rečeno katastrofalna. Ona je sanirana u martu i ubrzo poslije završetka radova palo je nekoliko kiša i rupe su ponovo počele da se pojavljuju. Evo četiri mjeseca kasnije, to više nisu rupe nego krateri”, ispričala je Ribićeva.

Kaže da se nekoliko puta već desilo da na automobilima pukne guma dok prolaze ovim dijelom naselja.

“Malo u šali, a malo ozbiljno mještani između sebe pričaju da je vožnja ovim putem kao rodeo”, kaže Ribićeva.

Da je stanje katastrofalno potvrdio je i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani Bojan Kovačević.

“Konstantno se ponavlja ista priča. Poslije svake kiše dođemo u isti problem jer očigledno podloga za saobraćajnicu prvobitno nije pripremljena kako treba”, naveo je Kovačević.

U nadležnom odjeljenju Gradske uprave kažu da će u toku ovog mjeseca u okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, uslijediti i sanacija ove ulice.

“U Prvoj kuljanskoj ulici, na dijelu od kasarne do objekta “Paž” biti presvučen novi asfaltni sloj, dok će na preostalom dijelu ulice biti sanirana nastala oštećenja”, rekli su iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Radove u ovoj ulici u martu je izvodilo preduzeće “Niskogradnja”, ali njihov stav novinari juče nisu čuli jer direktor preduzeća na pozive nije odgovarao.

(Glas)