Magazin 25.11.2015.

Četiri trika za brzinsku ljepotu kose!

ČITANJE: 1 minuta
kosa
Ruž koristimo za usne, sjenke za oči, maskaru za trepavice, kremu za ruke, balzam se stavlja na kosu i to su sve namjene ovih preparata… Kako da ne!

Predstavljamo vam originalne načine da upotrijebite kozmetiku da pokrijete sitne nedostatke, za koje niste imali vremena ili ste zaboravili da kupite neki proizvod.

1. Ako se pri korijenu kose pojavio izrastak, trenutno nemate vremena ili novca za frizera, a hitno treba negdje da idete, uzmite sjenke za oči! Izaberite nijansu koja odgovara vašoj boji kose, nanesite je četkom i izrastak će biti savršeno prikriven do sljedećeg pranja kose!

2. Želite da vam kosa izgleda lijepo, a krajevi su vam suvi i ispucali. Nanesite malo kreme za ruke na krajeve kose (koju ste prethodno osušili) i čim upije, vaša kosa će izgledati savršeno.

3. Mislite da balzam za kosu služi samo za kosu? Varate se! Možete ga upotrijebiti i kao losion za brijanje nogu!

4. Ako ste potrošili vašu omiljenu sjenku, poslužite se ružom ili sjajem za usne. Ovo je već odavno provjeren trik profesionalnih šminkera! Postoji samo jedna mala caka – za početak nanesite deblji sloj izabrane nijanse ruža na ruku i dodajte kap bilo koje nemasne kreme. Dobijena smjesa odlično sjenči i hidrira nežnu kožu oko očiju, piše portal Uspešnažena.rs.