Vijesti 30.10.2020.

ČETVORICA U SAČEKUŠI: Pucali iz automatskog oružja na vozilo kćerke Željka Romanića

ČITANJE: 2 minute

Policija traga za razbojnicima koji su iz automatske puške pucali na “opel astru” kojom je upravljala Ljubica Romanić, kćerka Željka Romanića, vlasnika “Petog neplana” iz Omarske, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u četvrtak oko 23 časa na lokalnom putu u mjestu Niševići kod Omarske, u blizini kuće Romanića. Hitac je, kako saznaje “Glas Srpske”, pogodio zadnje lijevo svjetlo i završio u sjedištu automobila. Romanićeva je uspjela da umakne napadačima nepovrijeđena. Izvor blizak istrazi je rekao da se radilo o sačekuši jer su razbojnici na put bili postavili betonski blok. Kada je Romanićeva naišla, pokušali su da je zaustave povicima: “Policija, policija”. Pretpostavlja se da su razbojnici željeli da je opljačkaju te da su znali da nosi pazar iz ugostiteljskog objekta.

Željko Romanić kazao je za “Glas Srpske” da su u razbojništvu učestvovale četiri osobe.

– Tri maskirana lica s automatskim puškama su bila na putu, a jedan je sjedio u autu pored. Postavili su betonski blok i pokušali da zaustave vozilo, uzvikivali su: “Policija, policija”. Ljubica je primijetila da su maskirani, pritisla je gas i uspjela pobjeći. Ispalili su hitac u zadnji dio vozila, a, na sreću, nisu je povrijedili – ispričao je Romanić. Dodao je da ga je kćerka odmah pozvala. Romanić je obavijestio policiju koja je brzo stigla, ali su razbojnici već bili pobjegli.

– Pretpostavljam da se radi o pokušaju pljačke jer naša porodica ni sa kim nije u zavadi i nema razloga za napad. Kćerka je nosila pazar iz dva lokala. Vjerovatno su razbojnici to znali pa su organizovali sačekušu da bi oteli pare – kazao je Romanić i dodao da je Ljubica preživjela šok i traumu. Na mjestu napada nađena je čaura iz automatske puške, a u autu zrno.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da je ovaj slučaj prijavljen u četvrtak uveče i da se radi o pokušaju razbojništva.

– Prema prijavi, više maskiranih lica je uz upotrebu oružja pokušalo da zaustavi vozilo kojim je upravljala Lj. R. iz Omarske. To se desilo u Niševićima oko 22.50 časova. Obavljen je uviđaj, a u toku je istraga s ciljem pronalaska izvršilaca i utvrđivanja okolnosti krivičnog djela – saopštili su iz PU Prijedor ne navodeći detalje. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” pljačkaši nisu bili uhapšeni.

Iznuda

Vlasnik firme “Peti neplan” Željko Romanić prije šest godina bio je meta napada kriminalaca. Prijedorčanin Davor Kondić pokušao je 2014. da od njega iznudi 75.000 KM. Prijetio je da će mu zapaliti kuću i oteti unuka.

(SB/Banjaluka.net)