Magazin 19.01.2016.

Četvorogodišnjak na motoru posjetio 41 evropsku zemlju

ČITANJE: 2 minute
cetvorogodisnjak na motoru
Vladimir Barbu ima samo četiri godine, ali je sigurno vidio više svijeta nego mnoge odrasle osobe.

Za ovo može da zahvali svojim roditeljima koji su odlučili da ljeto provedu putujući kroz 41 zemlju Evrope. Put je trajao 4 mjeseca, a oni su za to vrijeme prešli skoro 30.000 kilometara – na motoru.

Ova porodica iz Rumunije- Mihai Marbu, njegova djevojka Oana i sin Vladimir, na svom je putu  imala priliku da idi zadivljujuće vrhove snijegom prekrivenih Alpa, kao i da jaše kamile u pustnji Maroka.

Na početku je ovo putovanje trebalo da pokrije samo nekoliko zemalja, tj. da bude neka vrsta zagrijavanja za “veliku avanturu”. Nisu moli ni da zamisle da će putovanje tako dugo trajati, na da će biti tako uzbudljivo.

-Vladimir je bio tako uzbuđen.  Ne vjerujem da postoji ijedno dijete na svijetu koje ne bi voljelo da se vozi u bočnoj prikolici motora -rekao je njegov otac za Daily mail.

Da bi smanjili troškove, porodica Barbu je kampovala gdje je to bilo moguće, odsjedala u jeftinim hotelima ili kod prijatelja.

Par noći su prespavali pod zvjezdanim nebom Maroka.

Mali Vladimir je uživao istraživajući mjesta koja su posjetili, igrajući se sa majmunima ili jednostavno promatrajući očaravajuće planinske kotline.

-Po mom mišljenju, motocikli su jedina opcija kada neko oće da proputuje svijet i nešto vidi- rekao je Mihail kada su ga pitali zašto je izabrao baš ovo prevozno sredstvo.

Kako je rekao, kada se vozite autom ili avionom, jednostavno ne možete da doživite sam užitak putovanja. Ne možete da iskusite vrućinu kada je toplo niti hladnoću kada pada kiša.

Putovanja za Mihaia nisu strana.

-2009. sam putovao sam u Mongoliju na motociklu BMW F650GS Dakar. Jednostavno volim motore, nekada sam ima o dva, ali kada je se Vladimir rodio morao sam da kupim i treći – sa tri sjedišta – objašnjava on.

Kada govori o putovaju, Mihai kaže da je bio poput sna.

-Često gledam slike i pitam se da li se to stvarno desilo. Ne mogu da kažem da li ćemo ovako nešto ponoviti, ali maštamo o tome – zaključio je Mihai.

Pogledajte fotografije sa ovog jedinstvenog putovanja.

motor 1 motor 2 motor 3 motor 4 motor 5 motor 6 motor 7 motor 8 motor 9 motor 10 motor 11 motor 12 motor 13

(NN)