Vijesti 05.02.2017.

Četvrti paviljon zakazao: Hladni radijatori u luksuznim sobama

ČITANJE: 2 minute

Studenti četvrtog, najnovijeg paviljona, Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banjaluci, nemaju čitaonicu, nemaju gdje da bace smeće, a peti sprat, tvrde, uopšte nema grijanja ni toplu vodu.

U studentskom „hotelu sa pet zvjezdica“ kako su ga mnogi nazvali, problemi već počinju da isplivavaju. Zgrada se gradila 2,5 godine, ima 140 soba i mjesta za 280 studenata, a sve to koštalo je 7,5 miliona KM. Međutim, iako su se uselili tek početkom ove akademske godine, studenti se već žale. Džaba im, kažu, lijepe sobe, kada uče po hodnicima i uključuju radijatore da bi se grijali.

Kako tvrde studenti, novi dom nema čitaonu, predviđeno je da uče u onoj na Filozofskom fakultetu koja ima desetak mjesta i otvorena je do 16 časova. Većina njih je, kažu, tada na predavanjima, pa ni ne stigne, tako da su primorani učiti po hodnicima. Pored toga, najveći problem im je peti sprat koji nema grijanje, ni toplu vodu.

– Projektant koji je radio zgradu možda i nije predvidio taj sprat, jer tamo se nešto dešava. Taj sprat konstantno nema ni grijanje, ni toplu vodu, pa studenti svakodnevno uključuju radijatore. Takođe, napravili su zgradu, a nisu napravili gdje da se odlaže smeće. Studenti smeće nose u kontejnere kod trećeg paviljona. Nije nam jasno šta se dešava sa tom zgradom – objašnjava Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studentskog centra.

Na ove tvrdnje studenata direktor centra, Zoran Babić, kaže da se on nije pitao ništa vezano za izgradnju zgrade, te da zgrada nije u vlasništvu Studentskog centra, nego banjalučkog Univerziteta. Međutim, ipak je bio voljan prokomentarisati žalbe studenata.

– To po pitanju smeća je isto kao i u stambenim zgradama – uzmete vrećicu sa smećem i odnesete u prvi kontejner. Ne vidim ništa sporno. A što se tiče čitaone, predviđeno je da koriste onu na Filozofskom fakultetu. Ali opet kažem, nisam bio prisutan kada se odlučivalo o četvrtom paviljonu i tome kako je on projektovan – kaže Babić.

Međutim, probleme sa vodom i grijanjem na petom spratu, nije htio komentarisati.

Podsjećamo da je mjesečna članarina u novom paviljonu 68 KM, što je troduplo skuplje nego u onim starim.

(EuroBlic)