Vijesti 09.10.2022.

Ćevap fest, nakon dvije godine pauze, ponovo privukao veliki broj Banjalučana (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Ćevap fest je banjalučka manifestacija koja se, nakon dvogodišnje pauze, uslovljene pandemijom, ponovo održava u najvećem gradu Srpske. Organizatori su ove godine uveli novine – takmičenje u brzom jedenju velike porcije ćevapa i tzv. XXL ćevap.

Prepoznatljim miris najpopularnije banjalučke delicije privukao je posjetioce svih uzrasta. Djeca, omladina, ali i oni nešto stariji, složni su u jednom – banjalučki ćevap jedan je od najboljih i zaslužuje festival koji slavi njegovo ime. Pravi gurmani su nestrpljivo u redovima čekali svoju porciju.

Banjalučki ćevap ima poseban oblik, specifičnu recepturu i obavezno se jede rukama. Iskusne roštilj majstori kažu da je za dobar ćevap potrebno kvalitetno meso, začini i dobar ugalj.

Miljan Kresić najbolje se pokazao na takmičenju u brzom jedenju ćevapa. Trebalo mu je samo 1 minut i 34 sekunde da pojede veliku porciju, kako kaže, njemu omiljenog jela. Pravila su bila jednostavna – takmičar koji prvi pojede sve sa tanjira, podigne ruku i osvoji vrijednu nagradu.

Osim odlične hrane posjetioci su uživali i u nastupima mađioničara i stend ap komičara.

Danas, na posljednji festivala za dobru atmosferu biće zaduženi dječiji ansambl KUD “Vaso Pelagić” i hor KUD “Veselin Masleša”.

(A.M.)