Politika 22.11.2020.

Čija je skupštinska većina u Prijedoru?

ČITANJE: 2 minute

DNS nakon poraza u Prijedoru, igra na skupštinsku većinu. Međutim, nije baš najasnije kojom formulom se poslužio Nenad Nešić kada je izračunao da sa tri odbornika SDS-a ima većinu..

“Postigli smo dogovor o zajedničkom formiranju većine u Prijedoru s gospodinom Milanom Tubinom, predsjednikom GO SDS, i odbornicima SDS u Prijedoru”, poručio je Nenad Nešić.

Dok se lider DNS-a u Prijedoru hvata za slamku, u SNSD-u su sigurni čija je to skupštinska većina, piše ATV.

“To je čovjek koji je izgubio bastion DNS-a. I oni sada pokušavaju očajničkim potezima da nešto naprave. Skupštinsku većinu ima koalicija okupljena oko SNSD-a. I to nije upitno. Skupštinska većina je stabilna. Još uvijek razgovaramo i sa ljudima koji nisu potpisali koalicioni sporazum sa nama”, kaže Dalibor Pavlović, novoizabrani gradonačelnik Prijedora.

Dugogodišnji vladar Prijedora, 15. novembra skinut je sa trona. Zamijenio ga je SNSD. Zajedno sa svojim koalicionim partnerima, kako sada stvari stoje, biće zamijenjena i prijedorska skupštinska većina.

“Socijalistička partija je u Prijedoru napravila dobar rezultat imamo dva odbornika i zadovoljni smo sa tim. Kao naš gradski odbor doprinijeli smo pobjedi Dalibora Pavlovića. Ostajemo uz punu podršku njemu i dalje pružamo. I nadamo se da ćemo imati skupštinsku većinu u Prijedoru”, kaže Nemanja Gruban, potpredsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Prijedor.

“Mi smo uz SNSD i naš zajendički partner je pobijedio u Prijedoru. Nema nikakve, da kažem potrebe, da pravimo bilo kakve izlete. Mi ostajemo u toj koaliciji. Ta koalicija je na izborima pobijedlila ubjedljivo”, kaže Nenad Mejakić, predsjednik GO Ujedinjene Srpske Prijedor.

Ima i onih partija koje još čekaju ponude. Za razgovore su otvoreni u PDP-u.

“Ukoliko uslijedi poziv sadašnjeg novoizabranog gradonačelnika, odazvaćemo se. A konačnu odluku donijećemo na organima gradskog odbora PDP-a u Prijedoru. I to je sve što mogu da kažem u ovom trenutku”, kaže Dalibor Grabež, predsjednik GO PDP Prijedor.

Isto je i sa dva odbornika SDA. Iz te partije još nisu donijeli odluku da li će u vlast ili opoziciju.

“Svaki poziv koji bude upućen Stranci demokratske akcije ćemo prihvatiti sa zadovoljstvom. Obavićemo razgovore, a ne možemo prejudicirati šta bi bilo kad bi bilo i smatram da ćemo mi na osnovu svih razgovora ukoliko ih bude i pregovora sa bilo kojom političkom opcijom na stranačkim organima donijeti odluku”, kaže Mesud Trnjanin, predsjednik GO SDA Prijedor.

U prijedorskom SDS-u nisu željeli da odgovore na naša pitanja. Tamo, još od izbora, imaju i drugih, većih problema.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: Prijedor