Vijesti 07.05.2016.

Cijela Podgorica traži nestalog autističnog dječaka

ČITANJE: 2 minute
djecak-Podgorica
Ronioci koji su u četvrtak pretraživali korito Morače nisu pronašli nikakav trag jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića, koji je u srijedu ujutru nestao iz svog porodičnog doma u Podgorici.

Branko Rakočević, otac dječaka, izjavio je da njegov sin veoma voli vodu, ali da su mu nadu da se dječak nije utopio ulile riječi iskusnih ronilaca koji su mu rekli da nije pronađen između hotela „Ambasador“ i mosta Milenijum, na potezu na kome se uglavnom nalaze utopljenici.

“Obično tu pronalaze utopljenike, ali ih brine što ga nema”, rekao je Rakočević crnogorskim medijima.

Građani i policija i dalje sprovode akcije i traže nestalog dječaka po cijeloj Podgorici. Rakočević je naglasio da je više stotina ljudi pretraživalo brdo Gorica zbog informacije da se dječak tu nalazi.

“Ispod mosta na Gorici neko je rekao: ‘Evo, živ je’, ali se kasnije ispostavilo da je to bila, najvjerovatnije, neka životinja. Svi su bili radosni tih pet-šest minuta, ali smo se uvjerili da to nije istina”, kazao je Branko.

On je podsjetio da su građani prijavljivali da su viđali dječaka koji odgovara opisu njegovog sina, ali da to, nažalost, nije bio on. Rakočević je zamolio da se potraga pojača po danu, kad je bolja vidljivost, ali i da Podgoričani pregledaju svoje kuće i dvorišta.

Podsjetimo, jedanaestogodišnjak je izašao u noći između utorka i srijede iz kuće bos, bez majice i u donjem dijelu trenerke. Ognjen je obolio od autizma i, kako je njegova majka ranije rekla, dječak ne govori i veoma slabo razumije, pa je neophodno obazrivo mu prići. Radi bržeg pronalaska mališana napravljena je i aplikacija za brzu koordinaciju potrage.

(Kurir)