Politika 22.10.2022.

CIK objavljivanje preliminarnih rezultata odgodio za poslijepodne

ČITANJE: 1 minuta

Centralna izborna komisija BiH danas bi trebalo da objavi preliminarne rezultate opštih izbora, u roku koji je propisan Pravilnikom o sprovođenju izbora.

CIK je sjednicu posvećenu objavljivanju preliminarnih rezultata odgodila za danas poslijepodne.

“Јutros je donesena odluka da se otvore biračke vreće na pojedinim biračkim mjestima u Federaciji BiH i Brčko distriktu zbog čega je sjednica odgođena”, izjavio je predsjednik CIK-a Suad Arnautović.

Kako RTRS saznaje, CIK neće objaviti rezultate za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, već za Predsjedništvo, Parlamentarnu skupštinu BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske, federalnu i kantonalne skupštine. Kako saznaju, Centralna izborna komisija bi rezultate za predsjednika Srpske trebalo da objavi u utorak, 25. oktobra.

“Protiv svakog člana Centralne izborne komisije BiH biće podnesene krivične prijave ako danas ne budu objavljeni i preliminarni rezultati za predsjednika Republike Srpske”, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Tvrdi da su PDP i SDS doprinijeli da se izborni proces prenese u Sarajevo i bude izvan kontrole Republike Srpske što je, kako je istakao, ozbiljan udarac slobodama i postojanju Srpske.

Oznake: CIK, Izbori