Politika 09.10.2020.

CIK OBRAZLOŽIO ODLUKU: Samo novčana kazna za US ne bi postigla svrhu kažnjavanja

ČITANJE: 1 minuta

Novačana kazna za Ujedinjenu Srpsku u maksimalnom iznosu od 10.000 KM ne bi postigla svrhu kažnjavanja, i dovela bi do dodatnog jačanja ideja i cljeva ove stranke na Lokalnim izborima 2020. godine, navedeno je između ostalog u obrazloženju odluke CIK-a, koja je u posjedu “Nezavisnih”.

“Zahvaljujući takvoj kazni te negativnom publicitetu, izazvanoj mržnji, netrpeljivosti, te ponižavajućem tretmanu pripadnika albanskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda u predmetnom sadržaju ova politička stranka bi nakon izazvane mržnje i uznemirenja kod pripadnika srpskog naroda prema pripadnicima albanskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda zapravo ojačala svoje izborne rezultate u kojem smislu bi se novčana kazna pretvorila u nagradu za govor mržnje i postupanje protivno Opštem okvirnom sporazumu za mir”, dodaje se u obrazloženju odluke CIK-a BiH.

Dalje se navodi da to potvrđuje i kontinuiet provokacije i uznemirenja javnosti pjevanjem pjesme “Morem plovi jedna mala barka u kojoj se veliča četnički vojvoda Draža M” koji je predsjednik Ujedinjene Srpske zadržao uprkos saznanju da je protiv US pokrenut postupak utvrđivanja odgovrnosti.

(N.S/ Banjaluka.net)