Politika 15.12.2020.

CIK POTVRDIO REZULTATE IZBORA: Zvornik, Srebrenica i Doboj izuzetak, još se nisu stekli uslovi

ČITANJE: 1 minuta

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH potvrdila je večeras rezultate lokalnih izbora u BiH održanih 15. novembra, dok će za izbore u Zvorniku, Doboju i Srebrenici biti donesene dopunske odluke kada se steknu zakonski uslovi.

Odluka o potvrđivanju rezultata lokalnih izbora koja je donesena na večerašnjoj sjednici CIK-a BiH odnosi se na 64 opštinska vijeća u Federaciji BiH /FBiH/, 55 skupština opština u Republici Srpskoj, 119 načelnika opština u BiH, 14 gradskih vijeća u FBiH, pet skupština gradova u Srpskoj, 21 gradonačelnika gradova u BiH i Skupštinu Brčko distrikta.

Iz CIK-a BiH saopšteno je da će za izborni nivo Zvornik /083B/ – za skupštinu grada rezultati biti potvrđeni dopunskom odlukom, nakon pravosnažnosti odluke o utvrđivanju i objavi rezultata za Skupštinu grada Zvornik.

Rezultati izbora u osnovnim izbornim jedinicama Srebrenica /105B – za načelnika opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica/ i Doboj /038B za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj/, takođe, će biti potvrđeni dopunskom odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata kada se za to steknu zakonski uslovi.

Odluka, kao i potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici CIK-a BiH, www.izbori.ba .

(Srna)

Oznake: CIK BiH