Sport 14.11.2016.

Ćikić za banjaluka.net: Duga je liga, vrijeme će pokazati da možemo bolje od ovoga!

ČITANJE: 2 minute

U subotu, pred oko 200 gledalaca, SKK Student je došao do druge pobjede u ovoj sezoni Prve lige RS za košarkaše, ovaj put nad ekipom KK „Bratunac“.

KK „Bratunac“, koji je došao sa 8 igrača, poražen je rezultatom 88-59.

U redovima Studenta, najefikasniji su bili Boško Bojović i Milan Davidović sa po 17 poena. Davidović je imao dabl-dabl učinak, ugrabivši 10 skokova tokom utakmice. Jovan Milaš, ovogodišnje pojačanje iz Novog Grada, postigao je 8 poena uz 100% šut iz igre (1/1 za 2, 2/2 za 3). Kod gostiju su se istakli Srđan Kovačević sa 18 i Filip Petrović sa 17 poena.

Trener Studenata Aleksandar Ćikić istakao je za portal “banjaluka.net” da je njegov tim uspio prenijeti principe i ideje na teren, na kojima se zasnivao njihov sedmični mikrociklus treninga za ovog protivnika.

– U određenim trenucima imali smo problem riješavanja njihove alternativne odbrane, ali kako je utakmica odmicala, koncentracija je rasla, tako da se i ovaj problem riješio brzim kontranapadima nakon dobre odbrane i spuštanjem lopte u reket kad smo bili u poziciji.

Naš sagovornik dalje navodi da plasman njegove ekipe kao cilj nije primaran.

– Kako bude odmicala sezona, tako će se i izdefinisati željena pozicija. Primarni cilj je da ubijedimo većinu našeg tima, čiji je prosjek oko 20 godina, da mogu igrati ozbiljnu košarku.

Ćikić je prokomentarisao i igru svoje ekipe u dosadašnja četiri kola, gdje su zabilježili dvije pobjede i dva poraza.

– Obje izgubljene utakmice, izgubljene su na način da smo, ako se tako može reći, sami sebe pobijedili, te ne mogu biti zadovoljan trenutnim omjerom. No duga je liga i vrijeme će pokazati da možemo bolje od ovoga.

Proteklog vikenda, u dvoranama Republike Srpske odigrano je 7 utakmica u sklopu 4. kola Prve lige Republike Srpske za košarkaše. U preostalim susretima, rezultati su bili sljedeći:

OKK Rudar 2015 – KK Sokolac 84:89

KK Sutjeska – OKK Slavija 1996 83:65

KK Teslić – KK Varda HE 54:81

KK Kozara – KK Rogatica 79:87

OKK Borac – KK Radnik BN Basket 54:76

KK Prijedor – KK Heo 74:54.

(banjaluka.net)