Vijesti 02.06.2019.

CILJ PROMOCIJA ZDRAVSTVA SRPSKE U INOSTRANSTVU Delegacija privrednika iz dijaspore posjetila UKC RS

ČITANJE: 2 minute

Delegacija privrednika iz dijaspore posjetila je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske tokom koje su razgovarali sa menadžmentom naše ustanove na čelu sa generalnim direktorom UKC RS prof. dr sc. med. Vladom Đajićem.

Tokom razgovora razmijenjene su mogućnosti jačeg povezivanja UKC RS i dijaspore, te promocija usluga naše ustanove u inostranstvu, edukacija našeg kadra, ali i mogućnost liječenja stanovnika u UKC RS koji žive u inostranstvu.

Generalni direktor UKC RS prof.dr Vlado Đajić zahvalio se privrednicima iz dijaspore koji su pronašli vremena da posjete UKC RS. Tom prilikom upoznao ih je sa radom naše ustanove i ponudio mogućnost dodatne saradnje, kako bi naši ljudi u inostranstvu dobili zdravstvenu zaštitu u UKC RS.

Kako je istakao dr Đajić, osim gradnje objekata i nabavke najsavremenije opreme, cilj UKC RS je i da dodatno edukujemo zaposlene. Naši ljekari se već edukuju u Austriji, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, ali imamo i dvosmjernu saradnju, pa kod nas dolaze eminentni stručnjaci iz svijeta. To će puno značiti za naše ljude koji rade u inostranstvu u smislu da će potpunu zdravstvenu zaštitu koju bi dobili u sadašnjim zemljama gdje rade dobiti u UKC RS, ali po daleko pristupačnijim cijenama. U tu svrhu UKC RS je pripremio 35 moderno opremljenih jednokrevetnih aparmanta u kojima će biti smješteni svi zainteresovani, ali po ekonomskim cijanama koje će biti daleko pristupačnije nego u zemljama gdje rade.

Privrednici iz dijaspore iznenadili su se uslovima koje su zatekli u našoj ustanovi svrstavajući i upoređujući UKC RS u rang sa svim vodećim klinikama u zemljama gdje su zaposleni i obećali pomoć u realizaciji planiranih ciljeva uprave. Poseban akcenat će biti na promociji naše ustanove u zemljama EU i šire, što
će puno značiti našem stanovništvu u inostranstvu.