Vijesti 28.04.2017.

Cilj Studentskog foruma – osnaživanje dijaloga studentskih organizacija

ČITANJE: 1 minuta

Zamjenik predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Miloš Kovačević rekao je da je cilj današnjeg Studentskog foruma osnaživanje dijaloga i komunikacije između studentskih organizacija.

Kovačević je naveo da je osnovni zahtjev studenata da se poveća kvalitet studiranja, kadra i samih sadržaja na fakultetima banjalučkog Univerziteta.

“Nakon toga bi se moglo razmišljati o bilo čemu, pa i povećanju školarina. Glavno je da okupimo predstavnike svih studentskih saveza i organizacija i da pokušamo da afirmišemo i prepoznamo probleme i perspektive studentskog organizovanja na našem univerzitetu”, rekao je Kovačević danas novinarima u Banjaluci uoči ovog foruma, koji se održava u okviru manifestacije “Dani studenata”.

On je rekao i da je ovo prvi ovakav forum, te da je vizija da se održava minimalno jednom godišnje, a po potrebi i češće.

“Nakon toga bi se u javnost i prema institucijama izlazilo sa konkretnim zaključcima”, rekao je Kovačević na ovom forumu koji je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci okupio oko 50 učesnika.

Na zapadnom zidu Univerzitetske sportske dvorane ranije je otkriven novi mural koji predstavlja Univerzitet u Banjaluci, kao i istorijat osnivanja svih fakulteta.

Manifestacija “Dani studenata” večeras će biti svečano zatvorena dodjelom zahvalnica i sertifikata učesnicima, volonterima i sponzorima u Univerzitetskoj sportskoj dvorani.

Predstavnici Studentskog parlamenta će povodom toga vratiti ključ Univerziteta rektoru Milanu Matarugi.

(Srna)