Vijesti 13.09.2015.

Čime se carinici hvale, toga se pametni stide: Uhvatili banjalučkog antikvara sa punim gepekom poštanskih markica

ČITANJE: 1 minuta

БАЊАЛУКА, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Царински службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ открили су у путничком аутомобилу на граничном прелазу Рача 360.000 комада поштанских маркица бивше СРФЈ.

Carinskim pregledom putničkog motornog vozila na graničnom prijelazu Rača otkriveno je 360.000 poštanskih markica bivše SFRJ, saopšteno je danas iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO).

– Carinski službenici UIO na graničnom prijelazu Rača zaustavili su putničko motorno vozilo koje je ulazilo iz susjedne Srbij. Prilikom detaljnog pregleda vozila, kojim je upravljalo lice S.P. iz Banja Luke, u prtljažniku među torbama sa ličnim stvarima, carinski službenici su pronašli 360.000 neupotrebljavanih poštanskih markica bivše SFRJ. Carinski referat na graničnom prijelazu Rača privremeno je oduzeo robu koja je predmet carinskog prekršaja – navodi se u saopštenju.

Službenici UIO su podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, koji će u postupku utvrditi porijeklo i vrijednost oduzetih poštanskih markica i donijeti odluku šta da se s njima radi.

Prema saznanjima Banjaluka.net-a, radi se o Banjalučaninu Savi Popoviću, jednom od najpoznatijih gradskih trgovaca antivikitetima i starim novcem, koji je stekao popularnost vodeći brojne kvizove na nekadašnjoj Nezavisnoj televiziji.

Da apsurd bude veći, upućeni u tržište filatelije tvrde da ukupna vrijednost zaplijenjenih markica, bez obzira na ogromnu količinu, ne premašuje 1.000 KM.

Banjaluka.net