Magazin 13.12.2018.

CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

ČITANJE: 1 minuta

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova. 

“Ekskurzija” je autorski projekat IV generacije Studija Jazavac pod mentorstvom Vladimira Đorđevića. Polaznici su kroz samostalne i mentorisane improvizacije došli do njima poznatih i bitnih tema i situacija. Kroz film se provlače svijetle teme školske ekskurzije, prijateljstva i prvih ljubavi, ali i neke malo mračnije kao što su loši uticaji, besparica i drugarska izdaja.

Radnja filma plete se oko dječaka Matijasa koji biva bačen u vrtlog komplikacija u vezi nadolazeće ekskurzije. Od momenta uvodne žurke u stanu, radnja se sve više grana i obuhvata dvije generacije djece u jednom naselju. Likovi polaznika su bazirani na njima samima, od imena pa sve do karaktera i razmišljanja, što filmu daje realnost i iskrenost.

Producent filma je glumica i organizator GP Dragana Marić, direktor fotografije je Boris Andrejević, montažu je radio Milan Banjac dok je za muziku bio zadužen Jovan Ivanov (Paroxysm).

U glumčkoj ekip nalaze se: Matijas Malić, Karolina Batar, Lazar Lukač, Blanka Kiselinov, Luka Šukalo, Isidora Kujundžić, Tamara Marić, Ana Mitraković, Anja Diklić, Bojana Dodik, Milica Savić, Milica Puhalo, Marija Malešević, Nađa Dejanović, Sara Grgić, Luka Kesić i Lara Milinčić.