CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova. 

“Ekskurzija” je autorski projekat IV generacije Studija Jazavac pod mentorstvom Vladimira Đorđevića. Polaznici su kroz samostalne i mentorisane improvizacije došli do njima poznatih i bitnih tema i situacija. Kroz film se provlače svijetle teme školske ekskurzije, prijateljstva i prvih ljubavi, ali i neke malo mračnije kao što su loši uticaji, besparica i drugarska izdaja.

Radnja filma plete se oko dječaka Matijasa koji biva bačen u vrtlog komplikacija u vezi nadolazeće ekskurzije. Od momenta uvodne žurke u stanu, radnja se sve više grana i obuhvata dvije generacije djece u jednom naselju. Likovi polaznika su bazirani na njima samima, od imena pa sve do karaktera i razmišljanja, što filmu daje realnost i iskrenost.

Producent filma je glumica i organizator GP Dragana Marić, direktor fotografije je Boris Andrejević, montažu je radio Milan Banjac dok je za muziku bio zadužen Jovan Ivanov (Paroxysm).

U glumčkoj ekip nalaze se: Matijas Malić, Karolina Batar, Lazar Lukač, Blanka Kiselinov, Luka Šukalo, Isidora Kujundžić, Tamara Marić, Ana Mitraković, Anja Diklić, Bojana Dodik, Milica Savić, Milica Puhalo, Marija Malešević, Nađa Dejanović, Sara Grgić, Luka Kesić i Lara Milinčić.

CVIJANOVIĆ I DODIK: Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Beogradu da je počestvovana učešćem u tako važnom događaju kao što je posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji, istakavši da Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje. “Počastvovana sam što sam dobila priliku da učestvujem u okviru ovog veoma važnog događaja i sastanaka upriličenog povodom dolaska

Istorijski susret hrvatskih katoličkih biskupa i episkopa Srpske pravoslavne crkve: Duboko žalimo svaku nedužnu žrtvu bilo kojeg naroda

Danas je u Požegi u Biskupskom domu održan susret episkopa Srpske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj i predstavnika Hrvatske biskupske konferencije. Na susret je pozvao požeški biskup i predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog Antun Škvorčević. Iz Srpske pravoslavne Crkve na susretu je sudjelovao mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić; episkop gornjo-karlovački Gerasim Popović; episkop slavonski Jovan

RAJČEVIĆ: Povećanje studentskog standarda primarni cilj

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo što su u predviđenom roku okončani radovi na sanaciji Paviljona jedan Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, te istakao da je to pokazatelj da je jedan od prioriteta Vlade povećanje studentskog standarda.

Mazalica Stanivukoviću: Jesi li ti i za ukidanje Srpske?

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica žestoko je danas isprozivao poslanika PDP-a Draška Stanivukovića zbog njegove bliskosti sa hrvatskom poslanikom Ivanom Pernarom, nakon što je Pernar ovih dana napao Republiku Srpsku i založio se za njeno ukidanje!