Cisco i Prointer predstavili najsavremenija mrežna rješenja

Najsavremenija mrežna rješenja predstavljena su danas na konferenciji „Cisco Day“ koju je u Trebinju organizovala kompanija Prointer ITSS u saradnji sa globalnim IT liderom, kompanijom Cisco.

Od njihovog renomiranog stručnjaka Radenka Čitakovića domaći stručnjaci za informacione tehnologije dobili su informacije kako je Catalyst 9000 portofolio upotpunjen sa platformama nove generacije. Posebno je predstavljen i Cisco DNA centar kao rješenje za automatizaciju i osiguranje u novim bežičnim mrežama.

“Svake godine se sve više uređaja povezuje sa bežičnim mrežama i sve se više podataka prenosi, a to znači da se traži da mreža bude brza i sigurna. Takva mreža koja se stalno prilagođava i konstantno je bezbjedna podržana je uz pomoć Cisco Catalyst 9000 switching familije”, ističu iz ove kompanije.

Aleksandar Vulović u drugom dijelu konferencije predstavio je kako se jednostavnije upravlja softverskim licencama uz Cisco Smart Accounts. Učesnike je upoznao i sa novostima iz svijeta Collaboration tehnologije. Posebno zanimanje izazvale su informacije o telepresence uređajima koji mogu da prepoznaju glasovne komande i reaguju u skladu sa njima, kao i da prepoznaju osobe koje učestvuju na sastanku na osnovu detekcije lica.

Ovim događajem uz podršku partnera Cisco koji je lider na tržištu u ovim segmentima, Prointer domaćim stručnjacima omogućava da dobiju ključne odgovore kako da postojeća mreža podrži najmodernija IT rješenja, kao i kako da efikasno koriste mrežne resurse.

„Ovog puta u Trebinju nastavili smo da na edukativnim konferencijama unapređujemo znanja stručnjaka iz domaćih kompanija i institucija. I to je mali doprinos, ali i važan korak u unapređenju resursa u njihovim IT sektorima“, naglašavaju iz Prointera.

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba