Cisco i Prointer predstavili najsavremenija mrežna rješenja

Najsavremenija mrežna rješenja predstavljena su danas na konferenciji „Cisco Day“ koju je u Trebinju organizovala kompanija Prointer ITSS u saradnji sa globalnim IT liderom, kompanijom Cisco.

Od njihovog renomiranog stručnjaka Radenka Čitakovića domaći stručnjaci za informacione tehnologije dobili su informacije kako je Catalyst 9000 portofolio upotpunjen sa platformama nove generacije. Posebno je predstavljen i Cisco DNA centar kao rješenje za automatizaciju i osiguranje u novim bežičnim mrežama.

“Svake godine se sve više uređaja povezuje sa bežičnim mrežama i sve se više podataka prenosi, a to znači da se traži da mreža bude brza i sigurna. Takva mreža koja se stalno prilagođava i konstantno je bezbjedna podržana je uz pomoć Cisco Catalyst 9000 switching familije”, ističu iz ove kompanije.

Aleksandar Vulović u drugom dijelu konferencije predstavio je kako se jednostavnije upravlja softverskim licencama uz Cisco Smart Accounts. Učesnike je upoznao i sa novostima iz svijeta Collaboration tehnologije. Posebno zanimanje izazvale su informacije o telepresence uređajima koji mogu da prepoznaju glasovne komande i reaguju u skladu sa njima, kao i da prepoznaju osobe koje učestvuju na sastanku na osnovu detekcije lica.

Ovim događajem uz podršku partnera Cisco koji je lider na tržištu u ovim segmentima, Prointer domaćim stručnjacima omogućava da dobiju ključne odgovore kako da postojeća mreža podrži najmodernija IT rješenja, kao i kako da efikasno koriste mrežne resurse.

„Ovog puta u Trebinju nastavili smo da na edukativnim konferencijama unapređujemo znanja stručnjaka iz domaćih kompanija i institucija. I to je mali doprinos, ali i važan korak u unapređenju resursa u njihovim IT sektorima“, naglašavaju iz Prointera.

Otkrivena velika laboratorija za proizvodnju droge u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, sproveli su na području grada Banjaluka operativnu akciju “Unikat”. U akciji je pronađena velika laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšene su četiri osobe. U pitanju je vještačka laboratorija za proizvodnju skanka u kojoj je, prema procjenama, pronađena oko tona droge.

STRUČNJACI POKAZALI KAKO OPLEMENITI PROSTOR: Umjetnička djela zamjenjuju sive zidove

Gradnja mreže javnih česmi u centralnom dijelu Banjaluke te oslikavanje tri prolaza u Gospodskoj ulici među prvim su idejama koje bi trebalo da budu ostvarene ove godine u sklopu projekta “Male intrevencije” (MI). Te i druge ideje uz moto “Manje je više” osmislio je tim stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, pejzažne arhitekture i građevinarstva s

TRG KRAJINE Stanivuković prikuplja potpise za dvije peticije

“Ne borimo se samo protiv zagađenja piralenom, niti samo za pravo građana na slobodu okupljanja, uključujući i pravo na okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci. Mi se borimo za promjenu sistema.” Izjavio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković, na Trgu Krajine, gdje je u toku prikupljanje potpisa za podnošenje dvije građanske inicijative – jedna

Besplatan kurs meditacije i pozitivnog razmišljanja u Banjaluci

Radionica “Moć pozitivnog razmišljanja” i kurs meditacije koje će voditi Mirko Prljić održaće se u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak u holističkom centru Ananda.  Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, mašinski inžinjer po struci, Mirko zadnjih 49 godina živi u Južnoj Africi. Već 30 godina  praktikuje meditaciju i osobni razvoj i trenutno vodi Brahma Kumaris centar za meditaciju