Vijesti 21.11.2015.

Čišić: U tunelu Salakovac nije bilo terorističkog napada

ČITANJE: 1 minuta
Tunel Salakovac
U tunelu Salakovac kod Mostara nije izveden teroristički napad na generala Antu Jeleča, a u eksploziji nisu korišteni bomba ni dinamit, rekla je dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona Maja Čišić.

-Prema činjenicama koje imamo do sada, mislim da nije bio napad na generala Antu Jeleča, ali dok se istraga ne završi ne mogu ništa tvrditi sa sigurnošću- rekla je Čišićeva i dodala da je još prerano donositi zaključke.

Čišićeva je napomenula da je do sinoćnje eksplozije u tunelu Salakovac došlo, najvjerovatnije, upotrebom nekog pirotehničkog sredstva, ali se vještačenja još rade da bi se tačno utvrdilo o čemu je riječ.

Ona je navela da je iz automobila, koje je bilo ispred automobila generala Jeleča, bačena naprava prilikom izlaska iz tunela.

Nije bilo preticanja, ali je Jeleč vidio o kojem je automobilu riječ.

-Policija je odmah nakon prijave identifikovala o kome je riječ i vozač automobila se odmah javio u policiju. S njim su bile još dvije osobe. Ne radi se ni o kakvim vehabijama- naglasila je Čišićeva.

Ona je dodala da je riječ o mlađim osobama iz Mostara koje nemaju kriminalni dosije.

Eksplozija se dogodila sinoć u tunelu Salakovac sjeverno od Mostara, neposredno ispred automobila u kojem se nalazio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč.

Jeleč je izjavio da se čula detonacija, te da je njegovo vozilo prošlo kroz dim. Na automobilu nije bilo štete i sve je odmah prijavio policiji.

(Agencije)