CISTERNE JOŠ SAMO OVO LJETO Mještani Česme i Jagara dobijaju vodovod

Do kraja godine trebalo bi da počne izgradnja vodovoda za više dijelove naselja Česma i Jagare, što će poslije više decenija omogućiti stabilno vodosnabdijevanje stanovnika u ovim dijelovima grada.

Ovo je saopšteno je iz Gradske uprave, a gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da se radi o dva velika projekta, koji već godinama čekaju na realizaciju i da se nada da će stanovnici ovih naselja već od sljedeće godine imati bolje uslove za život.

Naglasio je da je za realizaciju dva projekta vodosnabdijevanja  u ovim naseljima, Vlada RS obezbijedila million maraka. Od toga, 400.000 KM biće upotrebljeno za radove u Česmi.

Kako ističu u Odjeljenju za komunalne poslove, u toku je izrada glavnog projekta treće i četvrte visinske zone za vodovodnu mrežu u Česmi.

Projekat obuhvata izgradnju rezervoara za potrošače u najvišoj, odnosno četvrtoj zoni,  pri čemu je planirano da se do kraja jula ove godine pribavi projektna dokumentacija i krene u realizaciju.

Izgradnjom ovog rezervoara stvoriće se preduslovi da se naredne godine krene u izgradnju kompletnog sistema vodosnabdijevanja viših zona naselja Česma i Krčmarice. Budućom mrežom biće pokriveno područje koje trenutno pokriva više od 500 domaćinstava u trećoj i četvrtoj zoni vodosnabdijevanja.

Drugi dio sredstava, u iznosu od 600.000 KM, biće upotrebljen za izgradnju primarnog dijela vodovodnog sistema u Jagarama, što podrazumijeva dva rezervoara, dvije pumpne stanice, te dovodne i potisne cjevovode.

Inače, dolaskom ljetnjih mjeseci, građani viših dijelova ovih naselja, kubure sa nedostatkom vode i voda im se doprema u cisternama.

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu i poslove teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun, kazao je da vodu za više djelove grada gdje postoje problemi sa vodosnabdijevanjem dopremaju cisterne preduzeća „Eko-euro tim“ i „Vodovod“, a po potrebi su tu i banjalučki vatrogasci.

On dodaje da je za sufinansiranje troškova isporuke vode ove godine u gradskom budžetu planirano 50.000 KM.

(Srpskainfo)

GRADSKI DERBI Borac na startu Prve lige RS dočekuje banjalučki Željezničar

Banjalučki derbi na startu Prve lige Republike Srpske. Borac će 11. avgusta na Gradskom stadionu u prvom kolu dočekati Željezničar Sport tim i krenuti ka zacrtanom cilju, a to je povratak u Premijer ligu BIH. Na drugoj strani ekipa sa Predrgađa je dodatno podmladila tim i sa novim trenerom Zoranom Ćurguzom boriće se za opstanak.

Sve opcije su ti otvorene – na klik!

Znaš li da postoji mjesto na web-u koje ti olakšava izbor opcija, nudi posebne popuste i daruje? Posjeti www.mtel.ba i jednostavno, brzo i lako nađi sve što ti je potrebno.