Vijesti 16.01.2016.

Čistoća: Bolje ćemo čistiti snijeg

ČITANJE: 2 minute
cistoca snijeg
Ekipe “Čistoće” brže će reagovati ukoliko dođe do novih snježnih padavina u Banjaluci, koje se očekuju već za vikend, tvrde iz ovog preduzeća, koje je dio Zimske službe, te neće biti onolikih problema sa čišćenjem bijelog pokrivača koji su se desili početkom januara.

“Angažovali smo veći broj ljudi i pojačali mehanizaciju, a napravili smo i novi plan s Odjeljenjem za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja”, rekao je u petak Aleksandar Bajić, direktor “Čistoće”.

Ovo preduzeće je već novčano kažnjeno zbog lošeg čišćenja snijega početkom januara, ali do raskida ugovora neće doći.

“Preduzeću ‘Čistoća’ su izdata četiri prekršajna naloga, dva po 500 KM i dva po 200 KM”, kažu iz Gradske uprave.

Iako su gradske vlasti prije nekoliko dana najavile mogućnost raskida ugovora sa “Čistoćom” jer nisu bile zadovoljne radom dijela Zimske službe, Slobodan Gavranović, gradonačelnik, rekao je u petak da je ipak nemoguće raskinuti ugovor u ovom periodu jer bi morali ponovo raspisivati tender za izbor izvođača.

“Što se mene lično tiče, prvi sat u čišćenju Zimske službe koje je izvodilo preduzeće ‘Čistoća’ raskinuo bih ugovor da imam drugog izbora, odnosno da ima preduzeće koje će doći da radi taj posao, ali to sada nije realno”, rekao je Gavranović.

Dodao je da je načelniku Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja dao nalog da se izvrši analiza svih izvještaja o stanju na terenu i o aktivnosti izvođača Zimske službe, te da ta analiza rezultira utvrđivanjem eventualnih propusta i prijedlogom sankcija.

“Taj posao treba da bude završen u toku naredne sedmice i da mi dostave prijedlog za sankcionisanje”, kazao je Gavranović.

Iz “Niskogradnje”, koja je dio Zimske službe, u petak su istakli da su njihove ekipe u stanju pripravnosti i da su već poslali nekoliko ekipa u visinske zone, gdje je snijeg počeo da pada, kao što su Saračica, Goleši, Han Kola.

Banjalučani kažu da obećanjima ne vjeruju dok ne vide kako će ekipe Zimske službe raditi kad padne novi snijeg, te se nadaju da će imati manje nevolja nego početkom ovog mjeseca.

(NN)