Vijesti 04.02.2019.

CIVILNA ZAŠTITA: Vrbas se povukao u korito, očekivani pad vodostaja

ČITANJE: 1 minuta

Usljed naglog topljenja snijega, rijeka Vrbas sinoć se izlila na jednoj od kritičnih tačaka u Karanovcu, ali se tokom noći povukla u korito. Prema svim naznakama, prognozira se dalji pad vodostaja Vrbasa, bez opasnosti po imovinu i stanovništvo, saopšteno iz Odsjeka za civilnu zaštitu.

Prema informacijama iz Civilne zaštite, na području Banja Luke nije poplavljen nijedan stambeni objekat.

-Najkritičnije je bilo sinoć oko 21 čas u Karanovacu, na desnoj obali Vrbasa, gde je došlo do plavljenja dvorišta i nekoliko pomoćnih objekata ali, srećom, voda nije ušla ni u jedan stambeni objekat. Nakratko, bila je poplavljena i saobraćajnica u Jesenjinovoj ulici, međutim ni na toj lokciji nije došlo do ugrožavanja stambenih objekata – kazao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jediniceMladen Ćućun.

On ističe da su tokom protekle noći pripadnici Civilne zaštite i Vatrogasne brigade obilazili sve kritične tačke, ali, na sreću, nije bilo potrebe za njihovim anagžmanom.

-Još u petak smo upozorili građane na moguće izlijevanje Vrbasa iz korita. Imajući u vidu da se vodostaj Vrbasa kreće  u nivou  redovnih i vanrednih mjera odbrane od poplave naši pripadnici i ostaju i dalje na terenu dok god za to bude potrebe – zaključio je Ćućun.