Vijesti 08.06.2016.

CJB Banjaluka: Duži redovi za dokumenta

ČITANJE: 1 minuta

Najnestrpljiviji su građani koji čekaju s malom djecom, a neki su nam kazali da je u ponedjeljak radio jedan šalter za predaju dokumenata, zbog čega su čekali skoro dva sata.

Roditelji koje smo juče zatekli da čekaju smatraju da za najmlađe treba da bude poseban šalter jer zbog temperatura i gužvi mališani ne mogu da čekaju dugo.

“Čekam da predam pasoš za osmomjesečnu bebu. Za djecu do sedam godina treba da bude poseban šalter jer ne mogu da čekaju duži period, a kreću i ljetne vrućine i gužve”, rekla je Nina P. iz Banjaluke.

I drugi roditelji koji nisu željeli da se predstave kažu da čekaju dugo i da bi trebalo za njih ubrzati proces.

Da preda dokumenta kako bi zamijenio pasoš koji mu je istekao, juče je čekao i Đuro Stevandić.

“Čuo sam da se čeka u prosjeku sat do dva, a ja sam uzeo broj prije dvadesetak minuta i broj sam dvadeset, valjda neću dugo stajati u redu”, rekao je Stevandić.

U CJB Banjaluka kažu da su sve radne jedinice predviđene za prijem zahtjeva za izdavanje putnih isprava, kao i akviziciju biometrijskih podataka u službi građana, ali da je od maja evidentiran povećan broj zahtjeva za izdavanje isprava.

“U maju i junu tekuće godine evidentiran je veći broj zahtjeva za izdavanje putnih isprava zbog planiranih ekskurzija i predstojećih godišnjih odmora”, kažu u CJB Banjaluka.

Takođe dodaju da je radno vrijeme šalter-sale u Centru javne bezbjednosti Banjaluka od sedam do 20 časova, a subotom od sedam do 13 časova.

(nezavisne.com)