Vijesti 15.02.2016.

CJB: Više od polovine vozača kažnjeno zbog nepropuštanja pješaka

ČITANJE: 1 minuta
semafor pjesaci
Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka saopštio je da su tokom akcije “vozač-pješak” u petak, 12. februara, na području Centra kontrolisana 304 vozača, od kojih je 171 sankcionisan zbog nepropuštanja pješaka prilikom prelaska kolovoza.

Policija je kaznila i 130 vozača po drugim osnovama iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Sankcionisano je i 105 pješaka zbog prelaska kolovoza za vrijeme zabrane svjetlosnim saobraćajnim znakom i prelaska kolovoza mimo pješačkog prelaza.

Ova akcija imala je za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.

Iz policije ističu da će se sa pomenutim akcijama nastaviti i u narednom periodu. CJB apeluje na sve građane da se pridržavaju odredaba Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

(NN)