Vijesti 10.11.2020.

Članice Inner Wheel kluba u posjeti Klinici za infektivne bolesti UKC RS

ČITANJE: 2 minute

Članice Inner Wheel kluba Banja Luka uručile su danas donaciju Infektivnoj klinici Univerzitetsko Kliničkog Centra u Banjaluci.

Ovim primjerom članice Inner Wheel kluba Banja Luka žele zahvaliti ljekarima i medicinskom osoblju za svu požrtvovanost tokom prethodnih mjeseci koliko traje borba sa virusom korona.

„Cilj nam je bio da pokažemo da smo svjesni koliko se bore svih ovih mjeseci. Smatramo da zaslužuju našu pažnju i nadamo se da će im ova mala pomoć dobro doći na pauzama“, kazala je Marica Trkulja, predsjednica kluba.

Članice kluba su tokom kupovine paketa pomoći koji sadrže sokove za osvježenje, kafu, grickalice, slatkiše podržali domaće kompanije tako što su kupovali isključivo domaće proizvode.

Antonija Verhaz, načelnica Klinike za infektivne bolesti UKC RS zahvalila se članicama Inner Wheel kluba na uručenoj pomoći.

Ona je napomenula da je trenutna situacija jako teška, te da iz dana u dan broj zaraženih virusom korona raste.

„Poslednjih dana nas mnogo zabrinjava, a ne iznenađuje, to što je porastao broj osoba koje zahtijevaju intenzivnu njegu i respiratore. Uvijek su jedinice intenzivne njege sa ograničenim kapacitetima, a u ovom momentu to prevazilazi i ljudske resurse i prostorne kapacitete“, naglasila je doktorica Verhaz i dodala da se plaše ako se ovakav trend nastavi kako će dalje.

Ona je istakla da su opterećeni svi, ljekari, poslovodstvo, medicinske sestre, pomoćno osoblje.

„Mislim da je u ovim trenucima stub koji najviše trpi pritisak jesu medicinske sestre, medicinski kadar koji provodi najviše vremena u jedinicama intenzivne njege, i ovih naših odjeljenja kovid. Oni su najviše izloženi samim tim što je njihovo vrijeme boravka u tim kovid odjeljenjima duže“, smatra Verhaz.

Doktorica Verhaz, ali i članice Inner Wheel kluba Banjaluka uputile su apel svim građanima da poštuju preporuke stručnjaka, da se pridržavaju epidemioloških mjera kako bi zaštitili sebe i svoje bližnje.

(A.M/Banjaluka.net)