Članice kluba Inner Wheel Banjaluka uručile donaciju karatistkinji Sari Roljić

Članice kluba Inner Wheel Banjaluka večeras su uručile donaciju mladoj karatistkinji Sari Roljić u iznosu od 800 KM.

Članice ovog kluba sredstva su skupile na humanitarnom Rotary balu koji je održan protekle subote, na kojem su prodavale medenjake a sav prihod ide talentovanoj karatistkinji.

Klub Inner Wheel Banjaluka osnovan je pod pokroviteljstvo Rotary kluba Banjaluka, a čine ga supruge rotarijanaca.

sara roljic donacija

Brankica Bajić, predsjedica kluba za 2017/18. godinu kazala da je klub osnovan s ciljem međusobnog druženja, pomaganja onima kojima je pomoć potrebna, pružanja podrške mladim i talentovanim pojedincima, te širenja međusobnog i međunarodnog prijateljstva i razumijevanja.

Osamnaestogodišnja Sara Roljić je student prve godine fakulteta Poslovne ekonomije na Panevropskom univerzitetu Apeiron u Banjaluci.

Član je KBS „Castra“ gdje je trenira i pruža joj najveću podršku njena trenerica Dragana Branković.

zahvalnica

Još kao djevojčica bila je osvajač kako državnih, tako i međunarodnih medalja, te svoju takmičarsku karijeru nastavlja i u konkurenciji seniora.

Šampion je Republike Srpske, osvajač trećeg mjesta na prvenstvu Bosne i Hercegovine, član reprezentacije BiH koju je predstavljala i na svjetskom prvenstvu na Tenerifima (Španija).

24651085_10214608139538614_1399532060_o

Pored takmičarske karijere Sara je majastor karatea 1. dan, te pomoćni regionalni sudija.

“Iza mene je u svijetu karatea bilo mnogo izazova na kojima, nažalost, zbog finansijskih razloga nisam uspjela da se oprobam, ali se iskreno nadam da će u ovom gradu i zemlji neko prepoznati talenat i vapaj mladosti,te da ću u budućnosti nastaviti nizati uspjehe, činiti ponosnim svoju porodicu, klub i grad” kaže Sara.

 

Prodaje dresove za spas oka dječaka iz Banjaluke

Poznati banjalučki fizioterapeut Boris – Vrle Vrhovac stavio je na aukciju dresove tenisera Novaka Đokovića, košarkaša Bogdana Bogdanovića i fudbalera Nemanje Matića, a novac će uplatiti za pomoć 11-godišnjem dečaku F.M. iz Banjaluke, koji hitno mora na operaciju oka. Taj zahvat iznosi 4.500 evra, a dječak je povrijeđen od eksplozije petarde u plastičnoj flaši, čiji

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.