“Čorba od kanarinca” u GP „Jazavac“

Predstava “Čorba od kanarinca”, beogradskog Zvezdara teatra, biće izvedena u Gradskom pozorištu „Jazavac“ 14.maja, sa početkom u 20 časova.

Predstava je rađena po tekstu čuvenog tekstopisca i režisera Miloša Radovića (“Dnevnik mašinovođe”, “Mali svijet”, “Otvorena vrata”….) a naslovne uloge igraju Ljubomir Bandović i Mina Lazarević.

“Čorba od kanarinca” je dobila više nagrada na festivalima u Srbiji i Crnoj Gori od kojih posebno treba izdvojiti nagradu publike na Festivalu duodrame u Topoli, 2017.godine i nagradu za najbolju predstavu na Festivalu pobednika festivala u Rakovici, 2018. godine. Ljubomir Bandović je na oba festivala dobio nagradu za najboljeg glumca.

Predstava govori o ljubavi, braku i muško-ženskim odnosima, a žanrovski je na granici između romantične komedije i nježne melodrame.

Predstava je uvršena u zvanični program manifestacije “Proljeće u Banjaluci 2019”.

POGOĐENO VIŠE OD POLA POPULACIJE EU Koronakriza teško uzdrmala Evropu

Evropski parlament proveo je veliko istraživanje na uzorku od skoro 22 hiljade građana Evropske unije o “javnom mnjenju u vrijeme krize uzrokovane koronavirusom”, a rezultati pokazuju da je 6 od 10 građana EU doživjelo finansijske poteškoće u pandemiji. Takođe, većina građana EU je nezadovoljna reakcijom Unije te smatra da bi ona ubuduće trebala imati veća

SDS: Neprihvatljive predložene izmjene poslovnika

Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske smatra neprihvatljivim predložene izmjene skupštinskog Poslovnika, dostavljene u materijalima Zakonodavnom odboru parlamenta Srpske. “Ovim izmjenama se, s jedne strane, guši sloboda govora poslanicima, a s druge ne ograničava pravo članu Predsjedništva BiH, predsjedniku Republike i premijeru Srpske da na sjednicama pričaju neograničeno”, saopšteno je iz SDS-a. Iz

NEĆE BITI POSKUPLJENJA: Značajan pad prihoda u martu i aprilu od naplate parkinga

Pandemija korona virusa, zbog koje su u martu i aprilu brojni radnici svoj posao obavljali od kuće, a ugostiteljski i trgovački objekti bili zatvoreni, prouzrokovala je skoro prazne banjalučke javne parkinge i garaže.  Takva situacija za posljedicu je imala značajan pad prihoda od naplate parkinga u gradskoj kasi. “Oko 330 hiljada maraka za ova dva

Igre sa granicama i borba za turiste u Evropi

Igre oko granica i borba za turiste sa primjesama politike, u cijeloj Evropi, ali i u regionu se nastavlja, pa je Hrvatska danas, poslije Crne Gore, najavila dizanje granične rampe za građane određenih zemalja, među kojima nije Srbija, ali nije ni Crna Gora, iako se ona “otvorila” prema Hrvatskoj. Hrvatska, pored Slovenije sa kojom je

U julu i avgustu biće održana četiri festivala u Srpskoj

Organizatori četiri najveća festivala u Republici Srpskoj – “Nektar OK festa”, “Moto festa Banjaluka 2020”, “Vivija ran end mor vikend” festivala i “Freš vejva” odlučni su da nastave započete organizacione i tehničke pripreme kako bi ovog ljeta realizovali najavljene događaje, rečeno je na konferenciji za novinare.

Vlada RS odobrila više od 900.000 KM za socijalno zbrinjavanje radnika

Vlada Republike Srpske donijela je na današnjoj 73. Sjednici u Banjaluci Odluku o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika, u iznosu od 900.496,99 KM, za potpunu i djelimičnu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 249 radnika iz 34 preduzeća, koji su procesom stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez zaposlenja.