Politika 18.03.2016.

Ćorić: SNSD se sprema za pobjedu na oktobarskim izborima

ČITANJE: 2 minute
ćorić snsd
Predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Bijeljina Nedeljko Ćorić izjavio je danas da ova stranka ne učestvuje na političkoj pijaci u Bijeljini nego se sprema za pobjedu na oktobarskim izborima i smjenu gradske vlasti u Bijeljini.

Na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama stranke, Ćorić je rekao da nedavnim odlaskom odbornika Ivana Burića SNSD nije izgubio ništa, te da Klub odbornika SNSD-a u Skupštini grada nastavlja da djeluje sa pet odbornika.

On je rekao da je Burić ucjenjivao SNSD, tražeći posao za suprugu, kako bi ostao lojalan stranci.

-SNSD je ozbiljna politička organizacija koja vodi jasnu i odgovornu politiku i neće podleći pritisku pojedinca, a naša vrata su otvorena za sve koji svojim angažovanjem mogu da pomognu da Bijeljina postane bolji grad za sve građane- poručio je Ćorić.

On je istakao da SNSD, kao najveća i najjača politička stranka, predvodi osam stranaka koje podržavaju zajedničkog kandidata za gradonačelnika Bijeljine Zlatka Maksimovića, kako bi ujedinjeni ostvarili promjenu i obezbijedili buduće dobro upravljanje gradom i bolji život za građane.

-Bijeljina je danas grad za samo nekoliko pojedinaca koji lijepo žive i imaju ogromne finansijske interese, a o tome šta su tokom upravljanja gradom uradili za građane, a šta za svoj lični interes, govorićemo u kampanji – najavio je Ćorić.

On je rekao da vladajući SDS u Bijeljini strahuje od kandidovanja Maksimovića i dodao da poštuje njega i dvojicu gradskih odbornika koji su napustili SDS i osnovali novu stranku.

-Oni su rekli ‘ne’ višegodišnjoj privatizaciji stranke i grada i Maksimović je dobio podršku osam stranaka da Bijeljinu vodi u bolju budućnost- istakao je Ćorić i najavio da će ova koalicija biti proširena za još nekoliko stranaka.

Na konferenciji za novinare odbornik SNSD-a Slobodan Petrić rekao je da cilj Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada nije promjena skupštinske većine u Bijeljini pola godine prije isteka mandata, nego pobjeda na izborima u oktobru.

On očekuje da će lista SNSD-a na izborima dobiti većinu i da će od oktobra SNSD biti najjača stranka u lokalnom parlamentu Bijeljine.

(Agencije)