Vijesti 18.03.2021.

Ćorić: Uskoro rekonstrukcija opasne raskrsnice u Dragočaju

ČITANJE: 2 minute

Rekonstrukcija opasne raskrsnice u Dragočaju, na kojoj se često dešavaju saobraćajne nezgode, trebalo bi da počne u narednih nekoliko sedmica, najavio je Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Riječ je o raskrsnici na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, na kojoj se godinama dešavaju saobraćajne nezgode, a u kojima su dvije osobe do sada poginule, zbog čega su mještani prethodnih godina upućivali mnogobrojne apele, ali i organizovali proteste kako bi se taj problem riješio.

Da će se problem riješiti obećano je još 2019, ali od tada do danas radovi još nisu počeli, što je bio povod narodnom poslaniku Ujedinjene Srpske Marinku Dragišiću da na zadnjoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske uputi pitanje ministru saobraćaja i veza zbog čega rekonstrukcija još nije počela.

“Postavio sam poslaničko pitanje o ovom problemu i 16. aprila 2019. godine. Dobio sam odgovor, i to je u redu, ali ono što nije u redu je da je prošlo 20 mjeseci, a ogroman problem s kojim se susreću građani i veliki broj djece koji svakodnevno prelaze preko magistralnog puta nije riješen uprkos datim obećanjima. Imate li informaciju kada bi konačno mogli da otpočnu radovi na ovoj lokaciji, čime bi bili riješeni višegodišnji problemi građana Dragočaja, Prijakovaca i Ramića”, upitao je Dragišić tokom aktuelnog časa.

U odgovoru ministra Ćorića, koji je ovih dana stigao u NSRS, navodi se da će radovi na raskrsnici početi čim se „vrijeme stabilizuje“, što bi trebalo biti u narednih nekoliko sedmica, prenosi “Srpskainfo”.

Ministar u svom odgovoru navodi da ga je preduzeće „Putevi Republike Srpske“ obavijestilo da je nakon provedene procedure javne nabavke, krajem decembra 2020. godine, potpisan ugovor za rekonstrukciju navedene raskrsnice, kao i ugovor za obavljanje nadzora nad radovima te rekonstrukcije.

“‘Putevi Republike Srpske’ su obezbijedili potrebnu dokumentaciju za početak rekonstrukcije predmetne raskrsnice. Međutim, uvođenje izvođača u posao je prolongirano do sticanja povoljnijih meteoroloških uslova. S tim u vezi, uvođenje izvođača u posao i početak radova očekuje se u narednih nekoliko nedjelja”, navodi se u odgovoru ministra Ćorića.

(N.S)