Sport 02.02.2021.

Ćosić: Borac može i mora da izbori Evropu

ČITANJE: 2 minute

Borac može i mora da izbori Evropu, poručio je Đorđe Ćosić lijevi bek, koji se promjenom stručnog štaba vratio u tim Borca.

Ekipa sa Gradskog stadiona je u kombinovanim sastavima odigrala prvi meč protiv Kizilkuma a Ćosić je u prvih 45 minuta činio štoperski tandem sa Aleksandrom Vojinovićem.

“Rezultat je bio u drugom planu na ovom meču, bitno je da smo realizovali dosadašnji dio priprema kroz ovu utakmicu, možemo biti zadovoljni utakmicom iako niko ne voli kad izgubi meč. Sigurno da je moja prirodna pozicija lijevi bek, ali nije mi strano ni da igram štopera. Već sam tokom prvenstva igrao na toj poziciji tako da mogu da odgovorim zahtjevima trenera i jedini cilj je da stručni štab bude zadovoljan kako sam odradio postavljene zadatke”, istakao je Ćosić za “Srpskainfo”.

O periodu kad je bio suspenovan iz prve ekipe ne želi previše.

“Ne bih se previše osvrtao i davao značaj za taj period, neke stvari nisu bile u redu po mene, ali gledam naprijed. Pomalo sam željan utakmica. Nisam igrao u finišu polusezone, pet ili šest mečeva i to mi sigurno nedostaje, a što se tiče kondicije to nije problem radio sam odvojeno i tokom te pauze tako da sam sigurno spreman”, rekao je Ćosić.

Već treći put Ćosić je na pripremama u Antaliji i ističe da su uslovi sve bolji, kao i da postoje mjere protiv korone, koje ne remete previše treninge.

“Uslovi su sve bolji, vidi se da i dalje ulažu. Tereni su bolji nego prethodnih puta i imamo sjajne uslove. Sad je na nama da se što bolje spremimo za nastavak sezone. Nama sve kreće od Olimpika. Znamo kako smo igrali posebno na gostovanjima toplo –hladno, mada je bilo više tih loših rezultata. Iskreno ne bih znao šta je razlog naših lošijih partija u gostima a to je svakako u domenu struke. Nadam se da ćemo uspjeti da se što bolje spremimo ovdje i da to popravimo u nastavku prvenstva”, poručio je Ćosić.

(N.S)