Vijesti 10.02.2021.

ĆOSIĆ: Istočno Sarajevo može da organizuje svjetsko prvenstvo u biciklizmu umjesto Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je ovaj grad spreman da, umjesto Banjaluke, bude domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u biciklizmu /UCI World championchip Granfondo/, na kojem bi trebalo da učestvuje oko 9.000 takmičara iz 70 zemalja.

Ćosić je rekao da je odmah, nakon što je saznao da Banjaluka neće biti domaćin Svjetskog prvenstva u biciklizmu, direktoru takmičenja Vladimiru Kuvalji predložio da Istočno Sarajevo bude grad domaćin.

– Kuvalja je izrazio zahvalnost i oduševljenje idejom da Istočno Sarajevo bude domaćin ovog velikog takmičenja i mi ćemo već danas poslati zvaničnu ponudu. Ovim ćemo na najbolji način predstaviti Republiku Srpsku i Istočno Sarajevo, ali i pokazati da smo sposobni da organizujemo veoma značajne događaje – naglasio je Ćosić.

On je podsjetio da je Istočno Sarajevo posljednje tri godine domaćin “Trke kroz Srbiju”, te da će to iskustvo pomoći u organizaciji Svjetskog prvenstva u biciklizmu.

– Istočno Sarajevo je prepoznato i po razvijenoj privredi, ali i sektoru kulture i sporta. Ipak, ono što je veoma bitno, grad je prepoznat i po razvijenom sektoru turizma i u tom dijelu imamo izuzetno razvijene i dobre turističko-smještajne kapacitete, tako da smo u mogućnosti da primimo 9.000 takmičara – ukazao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, Istočno Sarajevo je, zahvaljujući svojoj konfiguraciji, u mogućnosti da organizuje kvalitetnu biciklističku trku.

– Mi smo jedini grad u Republici Srpskoj koji u sastavu ima šest opština, ali i tradiciju organizvanja velikih sportskih takmičenja, tako da nam neće biti problem da organizujemo i ovo takmičenje i ugostimo tako veliki broj biciklista – naveo je Ćosić.

(SB/Srna)