Vijesti 24.12.2022.

Ćosić: Simbioza privatnog i državnog kapitala stvara uspjeh

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je danas na Jahorini nakon otvaranja hotela “Rajska dolina luks” da u okruženju ne postoji primjer države koja ulaže u slične objekte kao što to radi Republika Srpska.

Ćosić je istakao da ni jedna država i republika u okruženju nema vjeru u svoj narod da može izgraditi smještajne kapacitete i kvalitetno upravljati njima.

“Kada imate situaciju kakvu imamo ovdje, privatnike koji su uložili svoj kapital i državni kapital, kada imate tu simbiozu privatnog i državnog onda imate uspjeh”, naveo je Ćosić.

On je naglasio da u Srpskoj postoji volja, želja i znanje za stvaranjem ozbiljne države kao što je isto to postojalo i prije stotinu godina.

“Sada mi imamo tu volju da razvijamo Republiku Srpsku, Istočno Sarajevo i naš narod koji želimo da zadržimo ovdje”, naglasio je Ćosić i dodao da je ta želja pokretač čitavog sistema u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da će nova ulaganja u ovaj dio Srpske napraviti ono u čemu će buduće generacije moći uživati, kao i da je “Rajska dolina” primjer da objekti u državnoj svojini mogu biti održivi.

“Osoblje ovog hotela pokazuje da ovakvi objekti mogu postojati a benefiti za lokalnu zajednicu su nemjerljivi, kroz posao, ulaganja, naplatu rente i građevinsko zemljište i sve ono što opština Pale uživa u ovim godinama”, dodao je Jugović.

On je naglasio da treba cijeniti svako ulaganje Vlade Republike Srpske, te biti zahvalan predsjedniku Srpske i Olimpijskom centru “Jahorina” koji kroz svoje organe na najbolji način plasira uložena sredstva čime se stvara mogućnost zapošljavanja ljudi iz ove lokalne zajednice.

Hotel “Rajska dolina” nalazi se u centru skijališta na Jahorini, na početku šestosjeda “Poljice”.

Objekat su u novembru 2020. godine otvorili tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Renovirani hotel “Rajska dolina”, u koji je uloženo 10 miliona KM, u vlasništvu je Vlade Srpske.

(Srna/Z.M)